CARSNEWS
NEW MODELS

Στο Mugello το 1.000ό Grand Prix Formula 1 της Ferrari

Η Ferrari, συμπληρώνει εφέτος τις 1.000 συμμετοχές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, από το 1950 όπου θεσπίστηκε ως τέτοιο. Η πρώτη συμμετοχή της Scuderia σε αυτό ήταν στο Grand Prix του Monaco, στις 21 Μαΐου 1950. Ήταν ο δεύτερος αγώνας εκείνης της χρονιάς και η ιταλική ομάδα συμμετείχε με τα μονοθέσια 275 F1 και 340 F1 και οδηγούς τους Alberto Ascari, Luigi Villoresi και Raymond Sommer.

Με την πρόσφατη απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) να αναθεωρήσει το αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1 για την εφετινή χρονιά -εξαιτίας του κορωνοϊού- και να εντάξει σε αυτό το Mugello και το Sochi, η Ferrari θα έχει την ευκαιρία να γιορτάσει τα 1.000 Grand Prix στον θεσμό, όχι μόνο εντός Ιταλίας αλλά στο «σπίτι» της. Ο συγκεκριμένος αριθμός θα συμπληρωθεί στον αγώνα του Mugello που, ως γνωστόν, είναι η ιδιόκτητη πίστα της. Το εν λόγω Grand Prix θα διεξαχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα μετά από αυτό της Monza (6 Σεπτεμβρίου) και ήδη οι οπαδοί της ιταλικής ομάδας ονειρεύονται μια γιορτή με τους πιλότους της να έχουν κερδίσει τις δύο πρώτες θέσεις στο βάθρο.

Ο κ. Mattia Binotto, ο Αγωνιστικός Διευθυντής της, δήλωσε σχετικά: «Το να γιορτάσουμε τα 1.000 Grand Prix της Scuderia Ferrari μέσα στο σπίτι μας, στο Mugello, είναι μία απίστευτη ευκαιρία. Η πίστα δεν είναι μόνο μία από τις πιο θεαματικές και απαιτητικές για αυτοκίνητα και οδηγούς, είναι και μία από αυτές που έχουν διαρκέσει στον χρόνο». Όπως έγινε γνωστό, η FIA εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί Grand Prix και στην πίστα της Imola, εάν δυσκολέψει περισσότερο η κατάσταση με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

20.000 Bentley Bentayga σε τέσσερα χρόνια

cars

Έτσι θα διεξαχθεί η φετινή σεζόν στη Formula 1

cars

To αθώο test drive μιας Ferrari F40 οδήγησε στην απόλυτη καταστροφή

cars

Audi GT: Ο σκοτεινός ιππότης

cars

Αυστραλός πολιτικός θέλει να αγοράσει την Holden για… ένα δολάριο!

cars

Στο σφυρί το παλιό εργοστάσιο των Smart

cars

To νέο Peugeot 208 «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» για την Ελλάδα

cars

Η Alfa Romeo Mito GTA θα είχε γράψει ιστορία αν…

cars

Η ιστορία πίσω από το τιμόνι της Peugeot

cars