CARSNEWS
AUTONEWS

Συγχώνευση FCA-PSA: Stellantis είναι το όνομα και αυτό είναι το σήμα!

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο κόσμος ακόμα προσπαθούσε να χωνέψει το γεγονός ότι δύο παραδοσιακές δυνάμεις της βιομηχανίας αυτοκινήτου, η Fiat Chrysler Automobiles και το PSA Group, αποφάσισαν να συμπορευτούν. Οι δύο κολοσσοί, τόσο λόγω της ιστορίας που “βαραίνει” τις επιμέρους εταιρίες όσο και λόγω των πωλήσεων που καταφέρνουν ξεχωριστά, της βιομηχανίας ανακοίνωσαν την 50:50 συγχώνευση τους στην εταιρία που αποφάσισαν πως θα ονομάσουν Stellantis.

Το όνομα βασίζεται στο λατινικό ρήμα “stello” που σημαίνει “λάμπω με τα αστέρια” και το σήμα της νεοσύστατης εταιρίας όπως μας παρουσιάζεται σήμερα, αναπαριστά ακριβώς αυτόν τον ορισμό. Αν θέλουμε να γίνουμε λίγο πιο επεξηγηματικοί, θα αρκεστούμε στα λεγόμενα της Stellantis και θα αναφέρουμε ότι το νέο σήμα μεταφέρει “το πνεύμα αισιοδοξίας, ενέργειας και ανανέωσης” και συμβολίζει μία “ποικιλόμορφη και καινοτόμα εταιρία που έχει βάλει ως στόχο να γίνει ένας εκ των ηγετών στη νέα εποχή της βιώσιμης κινητικότητας”.

Το επίσημο σήμα της Stellantis έρχεται ως το επόμενο λογικό βήμα στην διαδικασία της συγχώνευσης των δύο εταιριών και κατά συνέπεια, στην δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων στον κόσμο. Το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι νομικής φύσεως και αφορά στην (τυπική) έγκριση της συγχώνευσης από τους μετόχους τόσο της PSA όσο και της FCA στις αρχές του 2021 ενώ περιμένουμε αφού ολοκληρωθούν όλα, να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η στρατηγική της Stellantis αναφορικά με τις 13 εταιρίες που θα περιλαμβάνει. Ποια μοντέλα θα συνεχίσουν, ποια όχι, με ποιον τρόπο θα εστιάσει στην “βιώσιμη κινητικότητα” και τι σημαίνει αυτό πρακτικά για εμάς. Όλα με την σειρά τους όμως.

The post Συγχώνευση FCA-PSA: Stellantis είναι το όνομα και αυτό είναι το σήμα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW αποχαιρετά τον quad-turbo πετρελαιοκινητήρα της!

cars

Στις 10 Σεπτεμβρίου η αποκάλυψη του νέου Land Rover Defender!

cars

Climbkhana 2: Ο Ken Block λιώνει λάστιχα και στην Κίνα τώρα!

cars

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

cars

Η Lexus εξελίσσει χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά

cars

Νέο Ford Kuga. Με τη χαμηλότερη κατανάλωση της κατηγορίας του

cars

Η Mercedes S-Class αποκαλύπτει μία ριζικά διαφορετική καμπίνα!

cars

Αυτό το ηλεκτρικό, αγωνιστικό VW Golf R μας δείχνει το μέλλον!

cars

Skoda. Βοηθάει έμπρακτα την Ινδία

cars