CARSNEWS
NEW MODELS

Συνεργασία Honda – GM για ηλεκτρικά οχήματα

Τα οχήματα αυτά θα απευθύνονται πρωτίστως στην αμερικάνικη αγορά, δεν είναι όμως απίθανο να τα δούμε και αλλού, όπως στην Ευρώπη. Με δεδομένη τη δέσμευση της Honda να περάσει σε μία ηλεκτρική εποχή, μέσα στα επόμενα χρόνια, η σύναψη συνεργασιών προς αυτό το σκοπό αποτελεί μονόδρομο. Όσο για την επιλογή της GM, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και στο παρελθόν οι δύο αυτές εταιρίες έχουν συνάψει συμφωνίες, τόσο στο πεδίο των κινητήρων εσωτερικής καύσης, όσο και στις κυψέλες καυσίμου.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Honda θα αποκτήσει πρόσβαση στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της GM, καθώς και στους συσσωρευτές Ultrium, που παρουσιάστηκαν πριν από μερικές εβδομάδες. Αναφορικά με την τεχνολογία Ultrium, βασίζεται στο κοβάλτιο και δείχνει αρκετά υποσχόμενη, σύμφωνα με τη GM. Τα κελιά του συσσωρευτή μπορούν να στοιβάζονται τόσο κάθετα, όσο και οριζόντια, εξυπηρετώντας έτσι χωροταξικά, ανά περίπτωση. Σε συνδυασμό, δε, με τη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα της φίρμας, υπόσχονται αυτονομία έως και 600 χλμ. και κίνηση στους μπροστινούς, τους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Η Honda, από την πλευρά της, θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα. Ο σχεδιασμός, τα ηλεκτρονικά κ.λπ. θα έχουν όλα τη σφραγίδα της Ιαπωνικής εταιρίας. Όσο για την κατασκευή, θα γίνει και αυτή στις γραμμές παραγωγής της GM στις ΗΠΑ. Από αυτή τη συμφωνία και οι δύο εταιρίες αναμένεται να βγουν κερδισμένες. Η μεν GM μοιράζεται τα κόστη έρευνας και εξέλιξης των τεχνολογιών της και παράλληλα δίνει δουλειά στις γραμμές παραγωγής της. Η Honda, από την άλλη, αποκτά πολύτιμη τεχνογνωσία και παράλληλα επιταχύνει την είσοδο των δικών της ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έκανε… συνδρομή στο Twitch για να της ανοίξει την πόρτα του σπιτιού!

cars

Το Mazda CX-5 θα αντικατασταθεί από το CX-50;

cars

Όσα αξίζει να γνωρίζετε για το νέο Nissan 370 Z

cars

Audi: Από το Audi RS E-Tron GT μέχρι και το επόμενο ηλεκτρικό R8

cars

Το VW T-Roc θα αποκτήσει και υβριδική GTE έκδοση;

cars

Η μοναξιά μιας Ferrari, μιας Porsche και μιας Chevrolet

cars

Ο σχεδιαστής Frank Stephenson αναλύει το νέο Ford Bronco (βίντεο)

cars

Ηρθε το CUPRA των 68.000 ευρώ!

cars

Θα αγοράζατε ένα νέο, ηλεκτροκίνητο Autobianchi;

cars