CARSNEWS
AUTONEWS

Συνεργασία Renault και Geely για Μ.Ε.Κ. και υβριδική τεχνολογία

Μία πολύ σημαντική συνεργασία ανακοίνωσαν το Renault Group και η Geely που δήλωσαν ότι θα εξελίξουν από κοινού νέα υβριδικά κινητήρια σύνολα και μηχανές εσωτερικής καύσης για τις μάρκες των δύο μεγάλων ομίλων. Η συνεργασία θα πάρει τη μορφή μίας νεοσύστατης κοινοπραξίας στην οποία το Renault Group και η Geely θα έχουν ίσα μερίδια και η οποία θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητος προμηθευτής συστημάτων και εξαρτημάτων κινητηρίων συνόλων.

Αρχικά, η νέα αυτή η εταιρία θα κατασκευάζει και θα παρέχει υβριδικά συστήματα νέας γενιάς για τις μάρκες των δύο ομίλων (βλ. Renault, Dacia, Nissan, Mitsubishi, Geely Auto, Lynk & Co και Volvo μεταξύ άλλων) αλλά στο μέλλον οι επιχειρήσεις της θα επεκταθούν και σε τρίτους εντός της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Η νέα εταιρία θα εξελίξει επίσης τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών ρύπων σε πέντε κέντρα R&D σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ στις εγκαταστάσεις της θα συμπεριλαμβάνονται και 17 εργοστάσια σε 3 διαφορετικές χώρες. Συνολικά, θα απασχολούνται περί τα 19.000 άτομα και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την παραγωγή περίπου 5 εκατομμυρίων μηχανών εσωτερικής καύσης, συστημάτων μετάδοσης, υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήριων συνόλων τα οποία θα βρούνε εν τέλει τον δρόμο τους για 130 διαφορετικές χώρες.

Η σημερινή συμφωνία με το Renault Group θα επιτρέψει την δημιουργία ενός παγκόσμιου ηγέτη στις υβριδικές τεχνολογίες που θα παρέχει προηγμένες, εξαιρετικά αποδοτικές λύσεις για κατασκευαστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δήλωσε ο Πρόεδρος του Geely Holding Group, Eric Li με τον επικεφαλής του Renault Group να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δικές του δηλώσεις.

[…] Είμαστε ευχαριστημένοι με την συμφωνία για μία φιλόδοξη συνεργασία με την Geely για να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και υβριδικές τεχνολογίες που θα εξακολουθήσουν να είναι ένα βασικό κομμάτι της γραμμής τροφοδοσίας τις ερχόμενες δεκαετίες.

Είναι σαφές ότι οι εταιρίες αναζητούν τις συνεργασίες ώστε να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας που θα τους επιτρέψουν την εξέλιξη νέων τεχνολογιών χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά ο πελάτης. Η κοινοπραξία του Renault Group με την Geely είναι μία από αυτές και το μέγεθος της είναι εξαιρετικά μεγάλο δεδομένων των επιμέρους εταιριών που απαρτίζουν τους δύο ομίλους. Έχει ενδιαφέρον δε, το γεγονός ότι ο CEO του Renault Group κάνει λόγο για δεκαετίες, όταν αναφέρεται στο μέλλων των Μ.Ε.Κ. και των τεχνολογιών εξηλεκτρισμού που θα εξελίξει η κοινοπραξία…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το κόστος των ηλεκτρονικών εκτοξεύθηκε τα τελευταία χρόνια!

cars

Audi SQ7 & SQ8: Διαθέσιμα και με V8 βενζινοκινητήρα 507 ίππων.

cars

Renault Rafale: Το νέο coupe SUV επανασυνδέεται με την ιστορία της μάρκας

cars

TOGG C-SUV. Το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο θα είναι και ηλεκτρικό!

cars

Νissan Ariya – To crash test του σε λίγα καρέ

cars

Νέο Hyundai i20N. Έτοιμη και η γρήγορη έκδοση

cars

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την επιβολή απαγορευτικών τελωνειακών δασμών στις εισαγωγές σιτηρών από Ρωσία και Λευκορωσία

cars

Η Ολλανδία θα δώσει 350 εκατ. δολάρια για πυρομαχικά και F-16 στον ουκρανικό στρατό

cars

Mazda. Αναβαθμίζει e-Skyactiv X

cars