CARSNEWS
NEW MODELS

Σχέδια για πιθανή παραγωγή της X8 από την BMW

Σε δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο αναφέρεται ότι στις 13 Απριλίου η BMW κατέθεσε στο Γραφείο Πατεντών της Γερμανίας την υπ’ αριθμόν 302020103935 αίτηση κατοχύρωσης της ονομασίας «X8 M», τόσο για όχημα της κατηγορίας «Κλάσης 12» όσο και για τα μηχανικά μέρη και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα τμήματα ενός αυτοκινήτου. Αυτή η κίνηση της βαυαρικής εταιρείας, αναζωπύρωσε τις φήμες που την θέλουν να δημιουργήσει ένα ακόμα SUV μοντέλο το οποίο θα ονομάζεται Χ8 και θα αποτελεί την πιο σπορ εκδοχή της X7 (φωτογραφία, κάτω).

Βεβαίως, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η αίτηση για την κατοχύρωση της ονομασίας δεν σημαίνει απαραίτητα και την κατασκευή του νέου μοντέλου. Όμως, η πιθανότητα να συμβεί αυτό έχει εύλογη βάση η οποία οφείλεται στον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα, η πολύ καλή εμπορική πορεία των Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Coupé, Audi RS Q8 του Ομίλου VAG και η Mercedes-AMG  GLE 63 Coupé δείχνουν ότι υπάρχει αγοραστικό κοινό για πολυτελή αυτοκίνητα επιδόσεων αυτής της κατηγορίας. Το γεγονός αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όποια αυτοκινητοβιομηχανία έχει τη δυνατότητα να το πράξει και στην BMW εξετάζουν το ενδεχόμενο. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν δημιουργηθεί πρωτότυπα τα οποία βασίζονται στο πάτωμα της Χ7 και πραγματοποιούνται δοκιμές εξέλιξης υπό το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «G09». Σε περίπτωση που τελικά εγκριθεί η παραγωγή της Χ8, το νέο μοντέλο θα διαθέτει τους κινητήρες του τμήματος BMW Motorsport και θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με την X7, στο Spartanburg των ΗΠΑ (φωτογραφία, επάνω). Εάν όλα πάνε καλά, η εμφάνιση της Χ8 στην αγορά αναμένεται προς τα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Διαβάστε, επίσης: Ονειρευτείτε ελεύθερα την πιο “κακιά” BMW που είδατε ποτέ!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW M5 ανανεώνεται και θα αποκτήσει και μια νέα κορυφαία έκδοση

cars

Μποτιλιάρισμα λόγω βροχής στο λεκανοπέδιο – Δείτε που θα συναντήσετε κίνηση (Χάρτες)

cars

H επετειακή ενδυμασία για τη Ford Mustang Shelby

cars

Ares S Project: To alter ego της Corvette C8

cars

Ferrari εισβάλλει σε εστιατόριο

cars

Το τέλος της BMW M2, λόγω ρύπων

cars

Η Jessi Combs μπήκε στο βιβλίο Guinness ως η ταχύτερη γυναίκα παγκοσμίως

cars

Στην πίστα με την McLaren Senna (Video)

cars

Επική καταδίωξη με όλες τις σημαντικές Porsche και με τη νέα 911 GT3! (Video)

cars