CARSNEWS
AUTONEWS

Σχεδόν έτοιμη η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Nissan Ariya.

Ήδη από την παρουσίαση του ως πρωτότυπο στην έκθεση του Τόκιο, γνωρίζαμε ότι το Ariya θα βρει τον δρόμο του για τις εκθέσεις της Nissan. Ένα ηλεκτρικό crossover, τσεκάρει δύο από τα σημαντικότερα κουτάκια στην λίστα με τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για μία νέα προσθήκη στην γκάμα οποιασδήποτε εταιρίας και η Nissan δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο για να καθυστερήσει το λανσάρισμα του στην αγορά. Αυτό αποδεικνύει το πιο πρόσφατο teaser της ιαπωνικής φίρμας το οποίο αν και εξαιρετικά σκοτεινό, δείχνει ότι η έκδοση παραγωγής του Ariya δεν θα διαφέρει δραστικά από το concept.

Απ’ ότι φαίνεται, η χαρακτηριστική “υπογραφή” που δημιουργούν τα LED φωτιστικά σώματα στη μάσκα έχει περάσει σχεδόν αναλλοίωτη στην παραγωγή, όπως και η γενικότερη σιλουέτα του Ariya αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ariya ήταν αρκετά συγκρατημένο ακόμα και ως πρωτότυπο. Θα μπορούσε να είχε πάρει το πράσινο φως ως είχε και προς το παρόν, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε για το ότι το έχει κάνει για να ενταχθεί στην οικογένεια της Nissan ανάμεσα στο X-Trail και το Qashqai αλλά με μία ειδοποιό διαφορά: το Ariya είναι ηλεκτρικό και εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο ερωτηματικό. Δεν γνωρίζουμε το κινητήριο σύνολο που θα χρησιμοποιηθεί στο crossover αν και το Leaf e Concept που είδαμε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν δυνατότητες τετρακίνησης και 308 άλογα με 680 Nm ροπής θα ήταν μία πρώτης τάξεως λύση για το κορυφαίο Ariya. Για πιο… “γήινες” εκδόσεις, υπάρχει και το powertrain του Leaf e με έναν ηλεκτροκινητήρα 217 ίππων και 340 Nm ροπής… Όπως και να έχει, περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε μέσα στον Ιούλιο, οπότε και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το Nissan Ariya.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Cupra Formentor . Λίγο πρίν τη παρουσίασή του

cars

Alpina XB7. H Χ7 Μ που η BMW αρνείται να μας δώσει!

cars

Νέο Hyundai Santa Fe: Κάτι περισσότερο από ένα facelift!

cars

Formula 1: Νικητής και στο γκραν πρι του Σίλβερστον ο Φερστάπεν

cars

«Είναι ώρα να γίνει διαπραγμάτευση για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία» λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Μπάγερ

cars

Νέα Ford Mustang Mach-E. Σε διαφορετικές κόντρες!!!

cars

Volkswagen: Πρόστιμο μεγαλύτερο των €100 εκ. για μικρή απόκλιση στις εκπομπές ρύπων.

cars

Η Lancia Ypsilon ζει ακόμα και ασπάζεται τον εξηλεκτρισμό!

cars

Lamborghini Aventador Ultimae. Το κύκνειο άσμα…

cars