CARSNEWS
AUTONEWS

Τέλος για την McLaren 720S. Αναμένεται ο διάδοχος…

Η 720S “κουβάλησε” την McLaren για 5 συναπτά έτη και στο τέλος του 2022 αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά έχοντας κερδίσει περίοπτη θέση στην ιστορία της αγγλικής εταιρίας εντυπωσιάζοντας ιδιοκτήτες αλλά και θεατές με το design, τον ήχο και τις επιδόσεις της, όπως οφείλει να κάνει ένα supercar που σέβεται τον εαυτό του. Δεν γνωρίζαμε πως η McLaren 720S έκλεισε τον κύκλο της μέχρι να το ανακοινώσει ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της εταιρίας στη Β. Αμερική, Nicolas Brown, αλλά αυτό που έχει πλάκα είναι ότι ούτε καν οι πελάτες της McLaren γνώριζαν ότι δεν μπορούν να παραγγείλουν πλέον μία 720S ή μία 720S Spider.

Το μάθαιναν την στιγμή που πήγαιναν να το κάνουν, με την αγγλική μάρκα να τους ανακοινώνει ότι αυτό δεν είναι πλέον εφικτό αλλά ούτε καν αυτό ήταν αρκετό για να τους σταματήσει. Αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν οπωσδήποτε να δώσουν τα χρήματα τους στην McLaren οπότε αποφάσιζαν να αγοράσουν τον διάδοχο της 720S χωρίς να τους πτοεί το γεγονός ότι η μάρκα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι. Σύμφωνα με τον Brown, οι πελάτες σκέφτηκαν λογικά ότι “κάτι έρχεται” και είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι αναφορικά με το τι θα είναι αυτό το κάτι. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της McLaren δεν αποκάλυψε τίποτα συγκεκριμένο αλλά μίλησε λίγο για την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η φίρμα για τον διάδοχο του supercar της.

Περιμένουν ότι θα είναι ένα ραφινάρισμα της 720. Καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο επόμενης γενιάς, ολοκαίνουριο.

Παρόλα αυτά, παρότι γνωρίζουν ότι το νέο supercar της McLaren θα είναι μία εξέλιξη της 720S και χωρίς να έχουν δει ούτε καν ένα σχέδιο του για να έχουν εικόνα του design, οι πελάτες της εταιρίας έχουν καταφέρει να προ-αγοράσουν την παραγωγή του επερχόμενου μοντέλου για ολόκληρο το 2023 και το μεγαλύτερο μέρος του ’24! Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος, θα μάθουμε τι ακριβώς αγόρασαν. Μέχρι τότε, υπάρχει πάντοτε διαθέσιμη η Artura, το plug-in υβριδικό, entry-level sports car της McLaren που προσφέρει 680 ίππους, τελική ταχύτητα 330 km/h και ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 18 χιλιομέτρων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Προάγγελος της νέας BMW 7 Series στο Μόναχο.

cars

Volvo.  Με νέο σύστημα infotainment περισσότερα μοντέλα της

cars

Το Cupra Formentor περνά από Γενεύη πριν περάσει στην παραγωγή!

cars

Ferrari 296 GTB. Η “μικρή” των 830 υβριδικών ίππων!

cars

Σαρλ Λεκλέρκ: Πετυχημένο ντεμπούτο στη μουσική και pole position στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

cars

Η Mazda ακόμα ονειρεύεται ένα sports car με Wankel αλλά…

cars

Nissan. “Εξηλεκτρισμένη» η παρουσία της στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

cars

Cupra-  Συνεργάζεται με το Race Of Champions 2023

cars

Lamborghini SC20. Sexy και πανίσχυρη… όπως πρέπει!

cars