CARSNEWS
NEW MODELS

Τέλος εποχής για τις Ferrari GTC4Lusso και GTC4Lusso T

Με μια λιτή ανακοίνωσή της, η Ferrari κάνει γνωστό ότι διακόπτει την παραγωγή της GTC4Lusso και της GTC4Lusso T. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτή «σε απόλυτη τήρηση του πενταετούς επιχειρηματικού προγράμματος που ανακοινώθηκε το 2017, καθώς και βάσει του τυπικού κύκλου ζωής που ακολουθούμε στην εταιρεία για τα μοντέλα μας, η Ferrari σταματά να κατασκευάζει τις GTC4Lusso και GTC4Lusso T».

Αυτό σημαίνει ότι το πιο πρακτικό μοντέλο στην γκάμα της παύει να υπάρχει. Μέχρι να παρουσιαστεί το επόμενο βεβαίως, το οποίο δεν είναι άλλο από την Purosangue, το crossover/SUV που εξελίσσει η Ferrari. Όπως ίσως είναι γνωστό, αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022. Πολλοί θεωρούν ότι η απόφαση για τη διακοπή παραγωγής της GTC4Lusso οφείλεται στο νέο μοντέλο της εταιρείας του Maranello. Ήταν τετραθέσια και διέθετε τετρακίνηση, στοιχεία που θα προσφέρει και η Purosangue.

Θυμίζουμε ότι η GTC4Lusso έχει V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 690 PS και μέγιστη ροπή 697 Nm. Επιταχύνεται στα 0-100 km/h σε 3,4 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 335 km/h. Η GTC4Lusso T είναι η «μικρότερη αδερφή» της υπό την έννοια ότι έχει V8 κινητήρα χωρητικότητας 3,9 λίτρων μέγιστης ισχύος 610 PS και μέγιστης ροπής 759 Nm. Είναι δικίνητη (πισωκίνητη), επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,5 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 320 km/h.

Διαβάστε, επίσης: Η σπέσιαλ Ferrari 812 Superfast που ετοιμάζεται μπορεί να λέγεται GTΟ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χρόνια πολλά Formula 1! (video)

cars

Αυτό το Land Rover Defender 90 έχει την καρδιά μιας Corvette C6

cars

Η McLaren Senna LM αποτίνει φόρο τιμής στις πορτοκαλί F1 πριν από 25 χρόνια

cars

Τρέιλερ με μπαταρία για αύξηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών. Έξυπνη λύση ή ουτοπία;

cars

WLTP vs NEDC, τι αλλαγές φέρνει ο νέος κύκλος μετρήσεων;

cars

“Τελειώνει” και το Fiat 500X – Δεν θα υπάρξει νέα γενιά

cars

O Άγιος Βασίλης τους έφερε μία αληθινή Lamborghini (Video)

cars

Εντυπωσιακή η μείωση των ρύπων στα αστικά κέντρα της Ελλάδας – Νέα στοιχεία

cars

Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona ανέβηκε στα 5.731 μέτρα πετυχαίνοντας ρεκόρ Guinness!

cars