CARSNEWS
F1 & RACES

Τέλος ο επικεφαλής αεροδυναμικής της McLaren

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την έλευση του στη McLaren, o επικεφαλής της ομάδας Andreas Seidl, προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις σε θέσεις κλειδιά!

Μία από αυτή αφορά στον επικεφαλής αεροδυναμικής, με τον Guillaume Cattelani, που αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν αφού θα είναι σε υποχρεωτική άδεια μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου του.

Έχοντας σπουδάσει στο Universite Pierre et Marie Curie, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την PSA, περνώντας στη συνέχεια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό αρχικά με την Lola Cars της οποίας διετέλεσε επικεφαλής αεροδυναμικής από το 2001 έως το 2003 και τη Dallara Automobili.

Το 2007 επέστρεψε στην Peugeot ως επικεφαλής αεροδυναμικής του αγωνιστικού προγράμματος για τον 24ωρο αγώνα του Μαν. Το 2012 ήρθε η εμπλοκή στη Formula 1 με την Lotus F1 ενώ από τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στη McLaren.

Φημολογείται πως ο Cattelani θα συνεχίσει την καριέρα του στη Haas αν και ακόμα δεν υπάρχει σχετική επιβεβαίωση. Νέα δεν υπάρχουν ούτε για τον αντικαταστάτη του σε αυτή τη νευραλγική θέση για κάθε ομάδα.

Η δουλειά σε ότι αφορά στο μονοθέσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2020 έχει προχωρήσει σε σχεδόν τελικά στάδια αλλά υπάρχει παράλληλα και η πρόκληση του 2021!

Όλα αυτά ενώ η McLaren συνεχίζει την προσπάθεια επιστροφής σε πρωταγωνιστικό ρόλο, με την τέταρτη θέση φέτος στην τελική βαθμολογία κατασκευαστών να είναι η καλύτερή της από το 2012!

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Related Articles

Το τρελό κόστος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Verstappen!

cars

Formula 1: Και οι 10 ομάδες της στην F1 Academy

cars

Renault Clio E-Tech Hybrid: Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο μοντέλο

cars

Θεσσαλονίκη: Γκάζια και θέαμα απο το μονοθέσιο της Formula 1 απόλαυσε χιλάδες κόσμου στη Νεα Παραλία

cars

O Tom Cruise κοντράρει τους Mark Webber και David Coulthard (+video)

cars

Παραμένει στην F1 η Alfa Romeo (video)

cars

ΗΠΑ: Η Formula 1 γοητεύει τους δισεκατομμυριούχους

cars

GP Abou Dhabi – Οι rookies στις ελεύθερες δοκιμές της Formula 1

cars

Νέα κατηγορία για Σουλαγιέμ-Ανακοίνωση της FIA

cars