CARSNEWS
NEW MODELS

Τέλος ο Vettel από τη Ferrari

Ό,τι αρχίζει ωραία, συνήθως δεν έχει την αντίστοιχη κατάληξη. Εκτός κι αν γίνει ένα θαύμα στην «κουτσουρεμένη» φετινή σεζόν της Formula 1. Ο Sebastian Vettel, ο οποίος το 2015 πήγε στη Ferrari με όνειρα κι ελπίδες κατάκτησης του πέμπτου τίτλου στην καριέρα του, στο τέλος του 2020 θα αποχωρήσει από το Μαρανέλο.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές κατέληξαν σε οριστικά αδιέξοδο, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία στη νέα πρόταση που είχε καταθέσει η Ferrari στον φέτελ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Μια πρόταση που προέβλεπε την υπογραφή διετούς συμβολαίου με σαφώς μειωμένες αποδοχές, οι οποίες δεν θα ξεπερνούσαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ferrari είχε διαμηνύσει στον Γερμανό ότι ήθελε μιαν οριστική απάντηση στην προσφορά που του κατέθεσε, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Με λίγα λόγια στο Μαρανέλο επιθυμούσαν να ξεκινήσει η σεζόν γνωρίζοντας εάν το 2021 θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τον Vettel, προκειμένου να καταστρώσουν τα δικά τους σχέδια.

Έτσι το «κεφάλαιο Vettel-Ferrari» κλείνει δίχως τίτλο για τις δύο πλευρές, εκτός εάν στην μειωμένης διάρκειας φετινή σεζόν γίνει η υπέρβαση που όλοι οι φίλοι της «σκουντερία» προσδοκούν από το 2015 και έρθει το πολυπόθητο Πρωτάθλημα.

Βεβαίως, ένας τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε καμία περίπτωση δεν αφήνει τις ομάδες της Formula 1 αδιάφορες, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Κι αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά, καθώς ο Sebastian Vettel ήδη έχει δεχθεί κρούσεις από τη McLaren και τη Renault, προκειμένου να συνεχίσει σε μία εκ των δύο την καριέρα του εφόσον δεν συμφωνήσει με τη Ferrari για επέκταση της συνεργασίας τους.

Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, το γεγονός ότι πιλότοι των δύο συγκεκριμένων ομάδων, δηλαδή ο Carlos Sainz της McLaren και ο Daniel Ricciardo της Renault, εμφανίζονται ως οι βασικοί υποψήφιοι αντικαταστάτες του Vettel στη «σκουντερία».

Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι εάν ο Vettel θα ήθελε να μεταπηδήσει είτε στη Renault, είτε στη McLaren. Ειδικά για την πρώτη, υπάρχουν γενικές αμφιβολίες αναφορικά με το πόσο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια.

Η McLaren, ωστόσο, είναι μια ιστορική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Και σίγουρα η παρουσία του Γερμανού Andreas Seidl στο «τιμόνι», μπορεί να αποτελέσει ένα περαιτέρω κίνητρο ώστε ο Vettel να πει το «ναι» και να μετακομίσει στο Γουόκινγκ εάν δεν τα βρει με τη Ferrari.

Όπως και να ‘χει, η ουσία είναι ότι όπως τόνισε και ο Mika Hakkinen σε διαδικτυακή συνέντευξή του, «νομίζω ότι το μέλλον του Sebastian εξαρτάται αποκλειστικά από τα προσωπικά του κίνητρα. Όσον αφορά την ηλικία, μπορεί ακόμα να οδηγήσει για πολλά χρόνια. Η ζωή ενός οδηγού της Formula 1 απαιτεί πολλά από αυτόν και χρειάζεται να αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Αν, λοιπόν, ο Sebastian θέλει να συνεχίσει μετά από αυτή τη σεζόν, θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη για κάθε ομάδα».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέα, αυστηρότερα πρωτόκολλά ασφαλείας από το Euro NCAP

cars

VIDEO: Η επιχείρηση «ξήλωμα» των περιπτέρων στην Έκθεση της Γενεύης

cars

Γιατί με τον καιρό οι κινητήρες χάνουν τη δύναμή τους;

cars

Το Opel Grandland Χ μπαίνει στην πρίζα! Οδηγούμε την έκδοση των 300 ίππων

cars

Κορωνοϊός και Αυτοκίνητο: 5 συν 1 συμβουλές για να αποφύγουμε τον κίνδυνο!

cars

Επιδοτούμενη η αγορά των plug-in υβριδικών Volvo

cars

Ποιος είπε πως τα κλασικά μοντέλα δεν είναι επένδυση;

cars

Εντυπωσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Τουρκίας (Video)

cars

Τι θα λέγατε για όριο 100 km/h όπως στην Ολλανδία;

cars