CARSNEWS
MARKET

Τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες για την Opel

Η 100ή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών (13 – 22 Ιανουαρίου) είναι γεμάτη με πρωτοποριακά μοντέλα, concept cars και λύσεις στον τομέα της κινητικότητας. Η Opel δίνει δυναμικό παρών με τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες: Το νέο Astra Electric, τα δύο κορυφαία μοντέλα, το Astra Sports Tourer GSe και το Grandland GSe, καθώς και το ανανεωμένο Mokka Electric. Συνολικά, η μάρκα με σήμα τον Κεραυνό παρουσιάζει στη Βελγική πρωτεύουσα μία 100% εξηλεκτρισμένη γκάμα – είτε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία είτε plug-in υβριδικά. Το ίδιο ισχύει και για τα επαγγελματικά οχήματα Opel Combo-e και Opel Vivaro-e, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιεργαστούν από κοντά στο περίπτερο της μάρκας.

Ξεκινώντας από το νέο Astra Electric, διαθέτει αυτονομία έως και 416 χλμ. χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh. Αυτή μπορεί να φορτίσει στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης 100 kW DC. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 156 hp και μέγιστη ροπή 270 Nm, συνδυασμός που εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις και τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα.

Το νέο sub-brand GSe συμβολίζει επίσης τη δυναμική οδηγική απόλαυση. Δύο από τα κορυφαία μοντέλα ‘Grand Sport Electric‘ εκτίθενται στις Βρυξέλλες: το Astra Sports Tourer GSe και το Grandland GSe. Συγκρινόμενα με τις αντίστοιχες συμβατικές εκδόσεις, τα μοντέλα GSe είναι σχεδιασμένα για ακόμα πιο δυναμική οδηγική συμπεριφορά. Το τιμόνι, η ανάρτηση και τα φρένα ανταποκρίνονται με αμεσότητα και ταχύτητα σε κάθε εντολή του οδηγού. Ανάλογα με την περίσταση, η τεχνολογία Koni FSD στην ανάρτηση επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης για ακρίβεια χειρισμού και υψηλά επίπεδα άνεσης. Με συνολική ισχύ 225 hp και ισχυρή μέγιστη ροπή 360 Nm, τόσο το νέο Astra Sports Tourer GSe όσο και το πεντάθυρο Astra GSe προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία (κατανάλωση 1,1-1,2 λτ./100 χλμ., εκπομπές CO2 25-26 γρ./χλμ.).

Το Grandland GSe συνδυάζει την ισχύ ενός βενζινοκινητήρα turbo 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρων, έναν σε κάθε άξονα, με αποτέλεσμα συνολική ισχύ 300 hp (κατανάλωση 1,2 λτ./100 χλμ., εκπομπές CO2 27-28 γρ./χλμ.) και εξαιρετικά ισχυρή μέγιστη ροπή 520 Nm. Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης καθιστά το Grandland GSe ένα συναρπαστικό SUV επιδόσεων με μόνιμη ηλεκτρική τετρακίνηση και εξαιρετική πρόσφυση, που εξασφαλίζει την καλύτερη στην κατηγορία επιτάχυνση από στάση. Το Grandland GSe επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα (135 χλμ./ώρα με ηλεκτροκίνηση).

Το Opel Mokka Electric θα διατίθεται πλέον με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας 54 kWh. Μαζί με τη βελτίωση της αεροδυναμικής, το Mokka Electric θα μπορεί να διανύει έως και 406 χλμ.,  – 20% περισσότερο σε σχέση με πριν. Επιπλέον, ένας ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 156 hp και ροπή 260 Nm.

Related Articles

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητο ένα… φίλτρο καφετιέρας

cars

Ποια αυτοκίνητα γράφουν τα περισσότερα χιλιόμετρα;

cars

Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκίνησης: Βραβείο στο Peugeot e-208

cars

Το Peugeot 2008 αναδείχθηκε «Καλύτερο Εταιρικό SUV»

cars

Πιο «πειθαρχημένοι» οι Έλληνες οδηγοί από τους άλλους Ευρωπαίους στα ταξίδια

cars

Οδηγούμε το Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Turbo 140 PS 2WD GL+Auto

cars

Στα όρια της ηλεκτροκίνησης με το ηλεκτρικό Μini Cooper SE

cars

Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη ασφάλεια αυτοκινήτου

cars

Εύκολη νίκη για τους Κεχαγιά – Λευκαδίτη στο Εαρινό Ράλι

cars