CARSNEWS
NEW MODELS

Τίτλοι τέλους για τις Mercedes-Benz S-Class coupe και convertible

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε επίσημα από την ίδια την εταιρία, καθώς φαίνεται ότι το μεγάλο άνοιγμα που έκανε τα τελευταία χρόνια σε πολλές σειρές μοντέλων δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί οικονομικά. Μάλιστα, φήμες την θέλουν να προβληματίζεται και για το μέλλον των μικρότερων σειρών C-Class coupe/ convertible, και E-Class coupe/ convertible. Τα τελευταία, ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να μας αποχαιρετίσουν, αφού σημειώνουν καλύτερες πωλήσεις και, πιθανά, θα είναι πιο δύσκολη η κάλυψη των ανάλογων κενών.

Για τα δύο μοντέλα που μας απασχολούν, στην προκειμένη περίπτωση, δεν προβλέπεται αντικαταστάτης. Θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους μέσα στο 2021, παράλληλα με την επόμενη γενιά της S-Class που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στην κλασική, sedan εκδοχή της. Η μόνη αλλαγή σε αυτά θα είναι η προσθήκη του εξωτερικού χρωματισμού Cirrus Silver.

Το κενό, πάντως, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mercedes-Benz, δεν είναι δυσαναπλήρωτο. Για μεν τις πολυτελείς, ανοικτές μετακινήσεις, θα φροντίσει η επόμενη γενιά SL, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές της σε δημόσιους δρόμους και, αντικειμενικά, κουβαλάει πολύ μεγαλύτερη ιστορία πάνω της. Συνδυάζοντας μάλιστα τα κομμάτια του παζλ, ίσως τελικά αυτή να παρουσιαστεί σε έκδοση 2 2 θέσεων, για όσους επιθυμούν τα επιπλέον δύο καθίσματα.

Τη θέση της S-Class coupe θα πάρει η AMG GT. Κατάτι πιο μπρουτάλ αλλά ικανή και αυτή να ξεχωρίσει από τον άμεσο ανταγωνισμό. Κατά τα άλλα, η Γερμανική φίρμα συνεχίζει με φουλ τις μηχανές προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με τη μελλοντική EQS να προσδίδει περισσότερη αξία από τις απερχόμενες S-Class coupe και convertible.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οδηγός αγοράς: Φτηνά γκάζια με όριο τα 30.000 ευρώ

cars

Αυτό το Audi RS Q8 με τα 700 άλογα… έχει το 0-100 για πλάκα!

cars

Νέα “κόντρα” Ford-Ferrari σε δημοπρασία στην Ευρώπη

cars

Αυτό είναι το νέο Peugeot 3008

cars

GP Μ. Βρετανίας 2020: Νίκη-θρίλερ για Hamilton

cars

H Ford Mustang Cobra Jet 1400 βάζει φωτιά στην άσφαλτο (video)

cars

Συμφωνία κυρίων για μείωση του μπάτζετ και για μέτρα ενίσχυσης των «μικρών»

cars

Teaser για τη νέα Porsche 911 Targa

cars

To Genesis G80 είναι η Mercedes της Κορέας!

cars