CARSNEWS
NEW MODELS

Τί θα λέγατε για μία αναγέννηση του Fiat Coupe;

Θυμάστε το Fiat Coupe; To αυτοκίνητο που πολλοί είχαν ονομάσει μικρή Ferrari και που στην δεκαετία του 90 έγραψε μία από τις πιο ωραίες σελίδες στην ιστορία της Fiat. 

H παραγωγή του είχε ξεκινήσει το 1993 και ήταν δημιούργημα του μετέπειτα διάσημου Chris Bangle σε ότι αφορά το υπέροχο αμάξωμα και του στούντιο Pininfarina στο σαλόνι. 

Kατασκευάστηκαν 72.000 μονάδες μέχρι η Fiat να το βγάλει από την παραγωγή το 2000 και έκτοτε να μην έχει υπάρξει η διάδοχη κατάσταση. Κάτι που πολύ στεναχωρεί τους φίλους της εταιρίας, με έναν γνωστό Ιταλό σχεδιαστή, ονόματι Gaspare Conticelli να αναλαμβάνει να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς.

Στα σκίτσα που βλέπουμε είναι η πρόταση του Conticelli για ένα Fiat Coupe για την δεκαετία του 2020. Το ονομάζει Fiat Coupe Tribute και όπως βλέπουμε διατηρεί μία εμφανή σχεδιαστική συγγένεια με το δημιούργημα του Bangle, αλλά με νέα και πιο μοντέρνα στοιχεία, όπως τα LED φώτα εμπρός και πίσω. 

Η βασική γραμμή του σχεδίου θυμίζει πολύ εκείνο το παλιό Coupe αν και είναι πιο φαρδύ και με πιο επιθετικές γραμμές. Σε ότι αφορά τον κινητήρα, υποθέτουμε ότι η έκδοση του 1.4 turbo με τα 180 άλογα θα ήταν ότι έπρεπε, ενώ θα μπορούσε να είναι και κάποιας μορφής ηλεκτρικό. Το θέμα βεβαίως είναι να αποφασίσει η Fiat να φτιάξει και πάλι κάτι τόσο τολμηρό, πράγμα που είναι διακαής πόθος των φίλων της αυτοκίνησης σε όλο τον πλανήτη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Car Quiz: Πόσα αυτοκίνητα αναγνωρίζετε από τα πίσω φώτα τους;

cars

Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ford με 0% επιτόκιο

cars

Ταξιδεύοντας στην Κρήτη με τη νέα Skoda Octavia

cars

Όσα αξίζει να γνωρίζετε για το νέο Nissan 370 Z

cars

Gordon Murray T.50s: Η αγωνιστική έκδοση του «κτήνους»!

cars

Audi e-tron S: Πρεμιέρα με 503 ηλεκτρικούς ίππους

cars

Η Nissan πρωτοτυπεί και στο UEFA Champions League

cars

Το Suzuki Swift Extreme Concept φτάνει στα άκρα

cars

To Toyota Yaris απέθανε. Ζήτω το Toyota Yaris!

cars