CARSNEWS
NEW MODELS

Τα αντισηπτικά είναι καταστροφικά για τα δερμάτινα τιμόνια!

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα και έχει φέρει και νέες συνήθεις στη ζωή μας. Όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και όταν δεν είναι αυτό εφικτό τη χρήση αντισηπτικών. Τα οποία πρέπει, προκειμένου να προστατεύουν αδρανοποιώντας τον ιό, να έχουν περιεκτικότητα σε οινόπνευμα τουλάχιστον 70%.

Αυτό όμως που είναι καλό για την ατομική μας προστασία δεν είναι καθόλου καλό για τις δερμάτινες επενδύσεις που υπάρχουν στα αυτοκίνητά μας. Ειδικά δε αυτές στο τιμόνι -πολλοί κατασκευαστές περιλαμβάνουν το δέρμα στο τιμόνι στο βασικό εξοπλισμό των μοντέλων τους- καθώς έρχονται σε συνεχή επαφή με τα χέρια μας.

Και αυτό γιατί το δέρμα που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα έχει μια προστατευτική επιφάνεια, η οποία μπορεί να καταστραφεί πολύ γρήγορα σε σημεία που έρχεται σε επαφή με οινόπνευμα ή προϊόντα πετρελαίου. Και όπως είπαμε τα αντισηπτικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα…

Στο βίντεο που ακολουθεί οι ειδικοί της Craft Custom, μιας εταιρείας που έχει έδρα στο Τέξας και ειδικεύεται στα σπέσιαλ τιμόνια με δερμάτινη επένδυση εξηγούν την επίδραση και τις επιπτώσεις των αντισηπτικών αλλά και τους καθαρού οινοπνεύματος στο δέρμα. Ειδικά το τελευταίο δρα πολύ γρήγορα, μαλακώνοντάς το και καταστρέφοντας την προστατευτική του επιφάνειας μέσα σε δευτερόλεπτα.

Αυτό που συνιστάται για τον καθαρισμό είναι ένα ήπιο μίγμα νερού και σαπουνιού καθώς και ειδικά καθαριστικά δέρματος που δεν έχουν βάση τη σιλικόνη ή το οινόπνευμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι θα παρουσιάσει η Toyota στην Γενεύη;

cars

Ανακάμπτει η ελληνική αγορά αυτοκινήτων

cars

Όταν η Lamborghini Urus συνάντησε το Dodge Challenger (video)

cars

Αναστέλλει τη λειτουργία των σημείων πώλησης η Karenta

cars

Ο Carlos Ghosn συνεργάζεται με κινηματογραφικό ατζέντη

cars

Teaser για το νέο Mazda BT-50

cars

Αυτή η επιβατική έκδοση του VW Τ1 είναι ηλεκτρική!

cars

Το JP Zero είναι αυστριακό super car που βασίζεται στη Lotus Exige

cars

Πάνοπλη η Goodyear στο Rally Dakar

cars