CARSNEWS
AUTONEWS

Τα… εξηλεκτρισμένα ξεπέρασαν τα diesel για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

Δεν μιλάμε για απόλυτο αριθμό αυτοκινήτων στον δρόμο, ούτε για ολόκληρο το έτος αλλά για τις νέες ταξινομήσεις τον μήνα Σεπτέμβριο όπου η JATO Dynamics, η εταιρία που παρακολουθεί τα στατιστικά της βιομηχανίας αυτοκινήτου, διαπιστώνει ότι τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα πετρελαιοκίνητα στην ευρωπαϊκή αγορά. Ναι, είναι μονάχα για έναν μήνα και φυσικά οι κατασκευαστές πρέπει να κάνουν πολλά ακόμα για να πείσουν το αγοραστικό κοινό να προτιμήσει ένα εξηλεκτρισμένο μοντέλο αλλά η… προσπέραση της τεχνολογίας του εξηλεκτρισμού δείχνει μία τάση που ενδεχομένως να δούμε να δυναμώνει όσο περνά ο καιρός.

Κατά τα άλλα, η αγορά δείχνει μικρά σημάδια ανάκαμψης με τις νέες ταξινομήσεις να καταγράφουν αύξηση της τάξης του 1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, στα 1,3  εκατομμύρια οχήματα στις 27 χώρες για τις οποίες έχουμε δεδομένα και όπως θα περίμενε κανείς, η Toyota βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και συμβατικά υβριδικά), με το Volkswagen Group να ακολουθεί κατά πόδας. Επίσης, τα SUVs συνεχίζουν να κυριαρχούν με μερίδιο αγοράς της τάξης του 41,3%, παρά το γεγονός ότι τις περισσότερες ταξινομήσεις από ένα μεμονωμένο μοντέλο τις έχει καταγράψει το VW Golf.

Όσον αφορά τα εξηλεκτρισμένα πιο ειδικά, το Tesla Model 3 είναι πρώτο με 15.702 ταξινομήσεις, το Renault Zoe δεύτερο και το Volkswagen ID.3 τρίτο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Model 3 έχει περίπου τις τριπλάσιες νέες ταξινομήσεις σε σύγκριση με το πιο δημοφιλές plug-in υβριδικό μοντέλο (Mercedes-Benz A-Class) ενώ ξεπερνά και τον ηγέτη της κατηγορίας των υβριδικών που δεν είναι άλλος από την Toyota Corolla.

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, είναι πώς θα εξελιχθούν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και κάθε λογής υβριδικών μοντέλων όταν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν να αποσύρουν τα (ισχυρά) κίνητρα που προσφέρουν για την αγορά τους. Μέχρι τότε, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σημειώνουν τα αξιόλογα γεγονότα.

The post Τα… εξηλεκτρισμένα ξεπέρασαν τα diesel για πρώτη φορά στην Ευρώπη! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan LEAF. Τα ενέταξε στον στόλο του ο Δήμος Καλαμαριάς

cars

Κάθειρξη 22 ετών και 9 μηνών στον 63χρονο που αποπειράθηκε να ανατινάξει τα ανήλικα παιδιά και τη γυναίκα του

cars

Το General Tire Grabber AT³ με νέο μίγμα γόμας

cars

«Κίνδυνος κλιμάκωσης» – Το Βερολίνο καλεί τους Γερμανούς να φύγουν από το Ιράν

Bury

Ανακάμπτουν οι μετοχές στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου Αθηνών

cars

Jeep Wrangler. Υπερέχει παντού

cars

Στην Λίμνη Κερκίνη, με το νέο Renault Clio. Εκεί που ο χρόνος ..πατάει φρένο!

cars

Opel. H ανασκόπηση του 2020 μέσα από ένα βίντεο

cars

Nissan. Με  περισσότερο ενθουσιασμό στους αγώνες της Formula E, έως το 2026

cars