CARSNEWS
NEW MODELS

Τα κινητά της apple ξεκινούν να ανοίγουν αυτοκίνητα!

Τα κλειδιά των αυτοκινήτων σιγά σιγά θα αρχίσουν να αποτελούν παρελθόν. Τουλάχιστον για αυτούς που θα επιλέξουν ένα πιο τεχνολογικά προηγμένο τρόπο ξεκλειδώματος. Η νέα εφαρμογή CarKey της Apple υπόσχεται να μας αλλάξει συνήθειες και η BMW βρίσκεται εδώ και καιρό έτοιμη να υιοθετήσει το νέο αυτό σύστημα στα μοντέλα της. Αρχικά θα το δούμε στη Σειρά 5, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις.

Σαν εφαρμογή, το CarKey χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) για να επικοινωνήσει με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για τα ίδια -ασφαλή- πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν τα κινητά για να λειτουργήσουν και ως πιστωτικές κάρτες, οπότε τυπικά δεν υπάρχει κίνδυνος για όσους το χρησιμοποιούν. Όχι τουλάχιστον μεγαλύτερος από τα κλασικά keyless συστήματα που προσφέρουν οι διάφοροι κατασκευαστές σήμερα. Μάλιστα, ακόμα και αν το κινητό κλείσει από μπαταρία, με την ελάχιστη ενέργεια που είναι αποθηκευμένη μέσα του θα μπορεί να ξεκλειδώνει και πάλι το αυτοκίνητο, για τουλάχιστον 5 ώρες ακόμα.

Χρησιμοποιώντας ένα iPhone ή Apple Watch, ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να το φέρει κοντά στην πόρτα του οχήματος και αυτό αυτόματα θα ξεκλειδώσει. Μάλιστα, εάν θέλει να κάνει την όλη διαδικασία πιο δύσκολη αλλά πιο ασφαλή, μπορεί να προσθέσει ένα ενδιάμεσο βήμα επιβεβαίωσης, χρησιμοποιώντας το Face ID ή το Touch ID της συσκευής.

Φυσικά, με το CarKey, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα μπορεί να δίνει πρόσβαση και σε άλλους χρήστες, να χειρίζονται το αυτοκίνητο με το δικό τους κινητό τηλέφωνο. Εάν ισχύουν οι φήμες, αυτή η πρόσβαση θα ορίζεται σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο θα μπορούν να ξεκλειδώνουν το πορτ μπαγκάζ, στο δεύτερο τις πόρτες και στο τρίτο θα μπορούν και να το οδηγούν.

Ως πιθανή ημερομηνία έλευσης του iOS 14 και αντίστοιχα του CarKey υπολογίζεται ο Σεπτέμβριος. Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι ακόμα κατασκευαστές θα χτυπήσουν την πόρτα της Apple, καθώς και την απάντηση της Google σε αυτή την τεχνολογική πρόκληση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H DS Automobiles είναι η premium εταιρία με το χαμηλότερο CO2

cars

Ποιος πιλότος της Formula 1 πλήρωσε 2 εκατ. δολάρια για την «ελευθερία» συναθλητή του;

cars

Δύο Tesla έσπασαν το ρεκόρ της κατηγορίας τους στο Pikes Peak (Video)

cars

LIVE: Κυκλοφοριακό χάος από την απεργία του Μετρό-Ποιοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι

cars

Αυξάνεται το ποσοστό επιδότησης για τα φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα. Στα 6.000 ευρώ το πλαφόν

cars

Ποιο είναι το μυστηριώδες Toyota Harrier;

cars

Έτσι κερδίζει η McLaren τη μάχη με τον κορωνοϊό (video)

cars

Αυτό το Audi RS Q8 με τα 700 άλογα… έχει το 0-100 για πλάκα!

cars

Πρώτο teaser για το νέο Lexus IS

cars