CARSNEWS
MARKET

Τα λευκά Toyota που σώζουν τον κόσμο (+video)

Έχετε παρατηρήσει πως σε κάθε γωνιά του κόσμου, όποτε υπάρχει οποιουδήποτε είδους κρίση (κυρίως ανθρωπιστική ή υγείας), εμφανίζονται λευκά Toyota σε ρόλο διασώστη; Άλλοτε με έναν κόκκινο σταυρό στις πόρτες, άλλοτε με το «UN»των Ηνωμένων Εθνών, αλλά πάντα με τον αργαλειό στη μάσκα. Κυρίως Land Cruiser και Hilux, ενώ δεν λείπουν τα Corolla. Πόθεν, όμως, προέρχονται;

Το βρετανικό Top Gear αναζήτησε τον κατασκευαστή των Toyota που σώζουν τον κόσμο και κατάφερε να τον εντοπίσει, στο Γιβραλτάρ! Η Toyota Gibraltar Stockholdings είναι η αντιπροσωπεία που παραλαμβάνει λευκά αυτοκίνητα από την Ιαπωνία, για να τα μετατρέψει στη συνέχεια σε εργαλεία ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου, αλλά και σε κατασκευές ικανές να αντέξουν τις σκληρότερες κακουχίες. Η δραστηριότητά της ξεκίνησε το 1996 και μέχρι σήμερα, έχει διαθέσει πάνω από 80.000 οχήματα σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. To στοκ αριθμεί 2.000 οχήματα σε αριστεροτίμονη και δεξιοτίμονη διάταξη, ενώ σύμφωνα με το Top Gear μεταποιεί 650 μονάδες το μήνα, για χρήση από τον ΟΗΕ και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Οι τροποποιήσεις συνήθως περιλαμβάνουν απλά πράγματα για να αυξήσουν τις ικανότητες εκτός δρόμου, όπως λάστιχα all terrain, ρεζέρβες, θήκες για μπιτόνια, αναπνευστήρες και bullbars. Υπάρχουν, όμως, και πιο εκτενείς μετατροπές, καθώς στη γκάμα των οχημάτων συναντάμε ασθενοφόρα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και γενικότερα έκτακτης ανάγκης. Πέρα από το λευκό χρώμα, διατίθεται και βαφή παραλλαγής για όταν το αυτοκίνητο πρέπει να μένει καμουφλαρισμένο, όπως για παράδειγμα τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και τη σύλληψη λαθροκυνηγών.

Όσο για το λόγο που τα Land Cruiser 70 είναι τόσο διαδεδομένα σε καταστάσεις του είδους, η απάντηση είναι εύκολη: απλές κατασκευές, εξαιρετικά αξιόπιστες και πανεύκολες στη μετατροπή και την επισκευή.

Related Articles

Ο άγνωστος κλασικός θρύλος των 60s

cars

Εισαγγελείς στα γραφεία της VW για το Dieselgate

cars

Τρέλανε το δυναμόμετρο το GR Corolla (+video)

cars

Volkswagen SUV and Sport Live: Ένα μοναδικό road show ξεκινάει

cars

Έρχονται μνημειώδη ρεκόρ από το Mercedes-AMG One

cars

Νέα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback

cars

Οι τρεις τάσεις για άνθρωπο, αυτοκίνητο και ασφάλεια στο Nissan Futures

cars

Διπλή διάκριση της Mercedes-Benz Ελλάς στα «Event Awards 2019»

cars

Τέτοια αγγελία αυτοκινήτου δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

cars