CARSNEWS
NEW MODELS

Τα προβλήματα λογισμικού και η έναρξη πωλήσεων του VW ID.3

Οι υπεύθυνοι της Volkswagen ανακοίνωσαν ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στο λογισμικό πρόγραμμα του ηλεκτροκίνητου ID.3 δεν θα αποτελέσουν αιτία να αναβληθεί η επίσημη έναρξη των πωλήσεων του νέου μοντέλου, η οποία έχει οριστεί για τις αρχές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού, το πρόβλημα εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της Volkswagen ενώ είχε αρχίσει η παραγωγική διαδικασία του ID.3 στο εργοστάσιο της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στο Zwickau. 

Όπως ανακοινώθηκε, η προσπάθεια για τη βελτίωση του λογισμικού και την επίλυση του προβλήματος έχει αρχίσει ήδη, όμως τα πρώτα 20.000 αυτοκίνητα δεν θα διαθέτουν τη βελτιωμένη εκδοχή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αναβάθμιση του λογισμικού σε αυτά θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια. Όπως είπε ο κ. Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, το ID.3 κατασκευάζεται ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο με σκοπό να αναδειχθούν και να επιλυθούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην πράξη.

Η VW δεν θα αναβάλει την ημερομηνία έναρξης παράδοσης του ID.3 επειδή θέλει να το κάνει το συντομότερο για να μειώνει όσο το δυνατόν πιο άμεσα τον μέσο όρο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θυμίζουμε ότι η Volkswagen αντιμετώπισε πρόβλημα και με το λογισμικό του καινούργιου Golf το οποίο ήταν η αιτία για την πολύμηνη καθυστέρηση στην παρουσίασή του. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H κορυφαία Corvette Zora θα είναι twin-turbo υβριδική με 1.000 PS!

cars

MEGA TEST: Συγκρίνουμε οκτώ SUV πόλης

cars

Audi: Από το Audi RS E-Tron GT μέχρι και το επόμενο ηλεκτρικό R8

cars

Θα φτάσει και στα 300 άλογα το νέο Toyota GR Yaris;

cars

Το Toyota Prius επιστρέφει με μεγαλύτερη αυτονομία και ανανεωμένο στιλ (photos-video)

cars

Τα αυτοκίνητα που αξίζει να περιμένεις για το 2020!

cars

Το Toyota RAV4 ξεπέρασε τις 10.000.000 πωλήσεις

cars

O Lewis Hamilton νικητής στην Ουγγαρία

cars

Αυτό είναι το πρώτο… χορταστικό trailer του Fast and Furious 9 (Video)

cars