CARSNEWS
NEW MODELS

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο Opel Mokka (video)

Μέχρι την αποκάλυψη του μοντέλου η Opel έδωσε τα πρώτα στοιχεία με το αυτοκίνητο να «κρύβεται» πίσω από αυτό το πράσινο καμουφλάζ. Όπως μπορούμε να δούμε το αμάξωμα έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση μιας και βασίζεται στην πλατφόρμα EMP1, γνωστή και ως Common Modular Platform (CMP), που ήδη χρησιμοποιείται και από άλλα SUV αυτής της κατηγορίας του γαλλικού ομίλου. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως το Mokka X δεν θα έχει πλέον και τετρακίνητες εκδόσεις παρά μόνο προσθιοκίνητες.

Ωστόσο, από πλευράς διαστάσεων το νέο Mokka θα έχει σημαντικά μικρότερο ύψος και θα είναι πιο φαρδύ. Το μήκος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μια πολύ σημαντική αλλαγή που ίσως να προσέξατε είναι πως κόπηκε το X από την ονομασία του μοντέλου. Η σχεδίασή του θα ακολουθεί το στυλ και τη λογική του πρωτότυπου GT X Experimental και θα χαρακτηρίζεται από το σχετικά κάθετο παρμπρίζ, η μάσκα θα είναι πιο αεροδυναμική και το πίσω ανάγλυφο πιο έντονο.

Από εκεί και πέρα το Mokka θα είναι διαθέσιμο με τα γνωστά τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα των 1,2 lt του ομίλου PSA (με 100, 130 και 150 PS), όπως και με diesel κινητήρες 1,5 lt (με 100 και 130 PS). Επίσης, θα υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα πρόωσης με τα Peugeot 2008 και DS3 Crossback. Έτσι, την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς θα έχει ένας ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων με μια μπαταρία 50 KWh να εξασφαλίζει αυτονομία για 320 km. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Toyota Hilux πιο όμορφο και πιο “σκληρό” από ποτέ

cars

Ένα Tesla Model 3 με off-road δυνατότητες

cars

Δεν μένουμε σπίτι – Αύξηση κυκλοφορίας οχημάτων κατά 18%

cars

Επίσημο teaser για το νέο Hyundai Santa Fe

cars

Η ξεχωριστή νέα Mercedes-Benz S-Class

cars

Mazda MX-5 2021: Ανανέωση ουσίας

cars

Google: Ο Μεγάλος Αδερφός γνωρίζει ποιοι μένουν σπίτι

cars

Η Formula 1 μέχρι το 2025 στον «ναό της ταχύτητας»

cars

Η Bosch αναπτύσσει εφαρμογές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

cars