CARSNEWS
NEW MODELS

Τα σενάρια αποχώρησης της Mercedes από την F1

To ενδεχόμενο αποχώρησης από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 φέρεται να εξετάζει η Mercedes-AMG Petronas σε μια ευρύτερη προσπάθεια της Daimler εξοικονόμησης-ανεύρεσης εκείνων των πόρων που απαιτούνται για την προσαρμογή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνητη εποχή.

Στόχος της Daimler είναι να εξοικονομήσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022 και η αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πληροφορίες θέλουν την απόφαση για την αποχώρηση της Mercedes από την F1 να λαμβάνεται στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής φίρμας το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ποιος θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στην καθόλα επιτυχημένη πορεία της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes-Benz, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει την Aston Martin να ντύνει με τα δικά της χρώματα τα ασημένια βέλη.

Καθοριστικός για το μέλλον της Mercedes-AMG Petronas θα είναι ο ρόλος του σημερινού αγωνιστικού διευθυντή Toto Wolff, ο οποίος μαζί με τον μέτοχο της ομάδα, Lawrence Stroll επιχειρούν να εξασφαλίσουν την επόμενη ημέρα της ομάδας.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Η Formula 1 έχει να ανέβει Γολγοθά για να επιβιώσει»

cars

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το νέο SEAT Leon

cars

Euro Rescue: Νέα εφαρμογή του EuroNCAP για διασώστες (βίντεο)

cars

H Spyker αναγεννάται!

cars

Το νέο Audi RS3 φλερτάρει με τους 450 ίππους

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmocar

cars

GP Βαρκελώνης: Μια ακόμα… χαλαρή pole position για τον Hamilton-Άφαντη η Ferrari

cars

Με 250 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

cars

Rolls Royce Ghost: Τελευταίο teaser πριν από την αποκάλυψη (βίντεο)

cars