CARSNEWS
NEW MODELS

Τα σενάρια επιστροφής της Lancia Ypsilon

Tον περασμένο Ιούλιου η είδηση ότι η Lancia διέθεσε το πρώτο εξάμηνο περισσότερα αυτοκίνητα στην ιταλική αγορά απ’ ότι η Alfa Romeo ίσως να ξάφνιασε όσους αδυνατούν ακόμα και σήμερα να αντιληφθούν τη δυναμική μιας φίρμας την οποία οι ιθύνοντες του FCA Group καταδίκασαν σε μαρασμό.

Επί της ουσίας επρόκειτο για τη Ypsilon, η οποία σε πείσμα των καιρών και της απόφασης του Sergio Marchionne να διαγράψει μονομιάς μια ιστορία 110 και πλέον ετών οδηγούσε τη Lancia σε μια απρόσμενη επιτυχία.

Έκτοτε τα δεδομένα άλλαξαν. Το FCA Group βρέθηκε να φλερτάρει με τη Renault, ωστόσο, η συμφωνία ήρθε με τον όμιλο Peugeot-Citroen, προβλέποντας τη συγχώνευση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μια συγχώνευση που αναπτερώνει τις ελπίδες εκείνων που θα ήθελαν να δουν τη Lancia Ypsilon να επιστρέφει στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας στην οποία δραστηριοποιείται.

Φήμες θέλουν τη μικρότερη σε διαστάσει και πιο προσιτή πρόταση της Lancia να επιστρέφει το 2022, αξιοποιώντας το πλαίσιο του νέου Peugeot 208 και τους τρικύλινδρους κινητήρες του 1,0 λίτρου της Fiat.

Οι αισθητή αύξηση των διαστάσεων του αμαξώματος θα επαναφέρει τη Lancia Ypsilon στην κατηγορία των supermini χωρίς παρόλα αυτά να τις στερεί τον εξευγενισμένο χαρακτήρα της.

Βέβαια, η επιστροφή της Ypsilon στη γραμμή παραγωγής δεν θα σημάνει και την αναβίωση της Lancia η οποία θα συνεχίσει να βρίσκεται στη σκιά της Peugeot και της DS για όσο διάστημα η δεύτερη διατηρηθεί στη ζωή.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Ψαλίδι» 20% στους μισθούς των εργαζομένων στη Formula 1!

cars

Το ασταμάτητο Land Rover Defender των 525 ίππων

cars

Η Toyota Supra κατατρόπωσε τις BMW στο Ring (Video)

cars

VIDEO: Η επιχείρηση «ξήλωμα» των περιπτέρων στην Έκθεση της Γενεύης

cars

Ομάδα-έκπληξη «ονειρεύεται» τον Vettel!

cars

Ένα Tesla με γονίδια Ferrari

cars

Αυξάνεται το ποσοστό επιδότησης για τα φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα. Στα 6.000 ευρώ το πλαφόν

cars

Τετρακίνητη η «καυτή» Toyota GR Corolla των 261 ίππων

cars

Η Lordstown Endurance παρουσίασε επίσημα το ηλεκτρικό της pickup

cars