CARSNEWS
AUTONEWS

Τελικά είναι αλήθεια! Η νέα Mercedes-AMG C63 θα είναι 4-κύλινδρη!

Το downsizing είναι αμείλικτο και τώρα, με την βοήθεια του εξηλεκτρισμού ήρθε για να “κατασπαράξει” τον πολυαγαπημένο, θηριώδη V8 της Mercedes-AMG. Η γερμανική εταιρία επιβεβαιώνει, έστω και έμμεσα, τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πριν από καιρό, δηλώνοντας ότι η νέα γενιά του μεσαίου sedan θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με 4-κύλινδρους κινητήρες. Όσο λυπηρό κι αν είναι, έχει μία ποιητική ομορφιά καθώς σημαίνει ότι η C-Class επιστρέφει στις ρίζες της – υπό την έννοια ότι η W201, παρότι δεν ήταν τυπικά C-Class, εξοπλιζόταν μονάχα με 4-κύλινδρους κινητήρες, ακόμα και η κορυφαία, εμβληματική πλέον 190Ε 2.3-16 Cosworth.

Ολόκληρη η γκάμα των κινητήρων της νέας C-Class λοιπόν, θα αποτελείται από 4-κύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου με διάφορες μορφές υβριδικής τεχνολογίας και αυτό, όπως θα έχεις καταλάβει, περιλαμβάνει όχι απλά τις “υποδεέστερες” AMG εκδόσεις, αλλά μέχρι και την κορυφαία, C63. Από την… ταπεινή C180 και τον mild-hybrid κινητήρα της, μέχρι την σκληροπυρηνική C63 AMG και το δικό της, plug-in υβριδικό αλλά 4-κύλινδρο όπως και να έχει κινητήριο σύνολο, η επερχόμενη C-Class θα είναι διαθέσιμη με ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τα 160 άλογα περίπου και καταλήγουν στα 500 ενώ εκτός από την αποκλειστικότητα της τετρακύλινδρης εν σειρά διάταξης, η νέα C-Class θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με το 9-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της γερμανικής μάρκας! Το άλμα που κάνει η Mercedes-Benz με την επόμενη γενιά του sedan της δεν είναι μόνο μεγάλο, αλλά προκαλεί και σοκ!

Κατά τα άλλα, ανάλογα δραστικές θα είναι οι αλλαγές και στην καμπίνα, με την κεντρική κονσόλα να παίρνει τη μορφή ενός γιγαντιαίου touchpad, ψηφιακό πίνακα οργάνων (φυσικά) και προηγμένα συστήματα όπως το εξαιρετικό head-up display που προβάλει τις πληροφορίες σχεδόν 5 μέτρα μπροστά από το ταμπλό ώστε να είναι πιο ευανάγνωστο και εξαιρετικό σύστημα ήχου της Burmester που μεταμορφώνει την καμπίνα σε… μέγαρο μουσικής. Η νέα C-Class δεν θα είναι διαθέσιμη με την προαιρετική αερανάρτηση της τρέχουσας γενιάς αλλά θα προσφέρονται διαφορετικά set-ups που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες και μία προαιρετική, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση στις πιο ακριβές εκδόσεις και για πρώτη φορά, θα υπάρχει και ένα σύστημα τετραδιεύθυνσης που θα βελτιώνει την ευστάθεια σε υψηλές ταχύτητες και την ευελιξία του sedan στην πόλη. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ολόκληρη η γκάμα των κινητήρων θα είναι προϊόν της Mercedes-Benz αφού η συνεργασία των γερμανών με τη Renault έφτασε στο τέλος της. Κάπως έτσι η γερμανική μάρκα θα ταράξει τα νερά στην κατηγορία των μεσαίων, premium sedans.

The post Τελικά είναι αλήθεια! Η νέα Mercedes-AMG C63 θα είναι 4-κύλινδρη! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

VW Golf R. Πλήρης αποκάλυψη

cars

Ford Mustang. Δημοφιλέστατη

cars

Οι λόγοι που κάνουν το Nissan e-POWER ξεχωριστό

cars

Honda CR-V Hybrid AWD. Προσφέρει άνεση, διαθέτει τεχνολογία

cars

Πλήρωσε 1.500 ευρώ για να πάει στο γάμο φίλης και την έδιωξε για μια φωτογραφία που τράβηξε

cars

Ο καιρός σήμερα 12/3/2024

cars

Η Manthey Racing βάζει το χεράκι της στην Porsche Cayman GT4.

cars

Και υβριδικό και τετρακίνητο το νέο, μικρό SUV της Toyota!

cars

Jeep Renegade. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars