CARSNEWS
F1 & RACES

Τελικά τι πλεονέκτημα χαρίζει το σύστημα DAS;

Ενώ η ώρα της πρεμιέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 πλησιάζει, δύο είναι τα βασικά θέματα συζήτησης: η απειλή του κορωναϊού και το σύστημα DAS.

Ο λόγος για την πρωτοποριακή ιδέα της πρωταθλήτριας Mercedes-AMG με την οποία φιλοδοξεί να κάνει κίνηση-ματ στον ανταγωνισμό! Πως λειτουργεί το εν λόγω σύστημα; Ο οδηγός μετακινεί εμπρός/πίσω το τιμόνι στην ευθεία, με την κίνηση αυτή να αλλάζει ταυτόχρονα τη γωνία σύγκλισης των εμπρός τροχών. Λύση που επηρεάζει την κατανομή θερμότητας στα ελαστικά.

Τι κάνει λοιπόν ο ανταγωνισμός; Η Racing Point ξεκαθάρισε πως απαιτούνται πάνω από έξι μήνες για να υιοθετηθεί πλήρως ένα τέτοιο σύστημα στο μονοθέσιό της, η McLaren τόνισε πως θα επικεντρωθεί σε άλλους τομείς αφού άλλωστε έχει ήδη απαγορευτεί ενόψει 2021 ενώ η Ferrari αποκάλυψε πως είχε εξετάσει στο παρελθόν τη συγκεκριμένη λύση.

Είναι όμως το προβάδισμα που δίνει μικρό ή μεγάλο; Οι εκτιμήσεις έχουν μεγάλη απόκλιση αφού άλλοι μιλούν για ελάχιστο πλεονέκτημα, άλλοι ακόμα και για άνω του ενός δευτερολέπτου στο γύρο! Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, δίνει την απάντηση.

«Δεν θέλουμε ακόμα να αποκαλύψουμε πολλά σχετικά με αυτό αλλά όποιος πιστεύει πως μας δίνει δύο δευτερόλεπτα στο γύρο, κάνει λάθος. Είναι μία από τις πολλές καινοτομίες στο νέο μας μονοθέσιο και είναι το συνολικό πακέτο που κάνει τη διαφορά», είπε ο Αυστριακός στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Διαβάστε επίσης:

Θα αντιγράψει η Ferrari το DAS;

Η McLaren δε θα αντιγράψει το DAS

Πόσο χρειάζεται ο ανταγωνισμός για να αντιγράψει το DAS;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κινδυνεύει το πρόγραμμα F1 της Renault;

cars

F1: Οι δέκα κορυφαίοι του 2022

cars

«Δεν έχω καμία ελπίδα να ξαναδώ τον Σουμάχερ…»

cars

F1: O Lewis Hamilton εκκίνησε με λάθος ρυθμίσεις στο GP Αυστρίας

cars

Περίπατος του Φερστάπεν στην Αυστρία

cars

Η νέα εντυπωσιακή εμφάνιση της Ferrari για το ιστορικό Grand Prix του Λας Βέγκας!

cars

GP ΗΠΑ: Η νίκη στον Bottas, o τίτλος στον Hamilton!

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

Ένα απίστευτο πενταετές μοτίβο θέλει νικητή τον Χάμιλτον απόψε!

cars