CARSNEWS
NEW MODELS

Τετρακίνητο Mazda MX-5 από τη… Subaru

H Subaru δεν φημίζεται για την εξέλιξη roadster και η Mazda δεν διαθέτει κάποια αξιοσημείωτη παράδοση στις τετρακίνητες προτάσεις υψηλών επιδόσεων.

Τι γίνεται όμως όταν τα γονίδια των δύο ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανίων συνδυαστούν και το δημοφιλέστερο roadster όλων των εποχών αποκτήσει πρόσβαση στο οπλοστάσιο μιας πραγματικής πολεμικής μηχανής.

Το αποτέλεσμα αν και σε πρώτη ανάγνωση ξενίζει παραπέμποντας σε μια αυτοκινητική καρικατούρα, παρουσιάσει ένα κάποιο ενδιαφέρον.

Ένα Mazda MX-5 με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, σύστημα τετρακίνησης και τον δίλιτρο boxer κινητήρα του Impreza WRX να προσφέρει πρόθυμα τις υπηρεσίες τους στο ιαπωνικό roadster, έχοντας δεχθεί πλήθος αναβαθμίσεων.

Ο μεγαλύτερος στροβιλοσυμπιεστής, το νέο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου, το ανασχεδιασμένο σύστημα εξαγωγής είναι μερικές από αυτές που αναλαμβάνουν να αυξήσουν τους 225 ίππους εργοστασιακούς στους 400.

Στις νέες προδιαγράφες του αυτοκινήτου έχει προσαρμοστεί ο σύμπλέκτης του μηχανικού κιβωτίου των έξι σχέσεων, όπως άλλωστε και το σύστημα ψύξης, το οποίο μετακινήθηκε στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τo Polestar 2 έχει την μεγαλύτερη δύναμη έλξης

cars

VW Nivus: Το νέο μικρό SUV των Γερμανών (Video)

cars

Καλύτερο Εταιρικό Αυτοκίνητο αναδείχθηκε το νέο Peugeot 2008

cars

Ένα ντοκιμαντέρ για το αυτοκίνητο του Batman από τη Warner Bros

cars

Δεν δάγκωνα τη γλώσσα μου, καλύτερα;

cars

Διέρρευσε η νέα BMW Σειρά 2 Coupe. Πέφτουν κεφάλια στο Μόναχο.

cars

Με αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα το ηλεκτρικό Fiat 500e

cars

Δοκιμάζουμε την σπορτίφ BMW X2 sDrive18d Steptronic 150PS

cars

Μία Lamborghini Huracαn EVO RWD Spyder σε γραμματόσημο

cars