CARSNEWS
NEW MODELS

Τι απέγινε η Aston Martin Vanquish του Pierce Brosnan;


O PIERCE BROSNAN, Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕ ΤΟΝ JAMES BOND ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ, ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ASTON MARTIN. ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΝΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ.

  • 9/5/2020

Ήταν Δεκέμβριος του 2001 όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Die another day» με πρωταγωνιστή τον θρυλικό μυστικό πράκτορα James Bond. Τον ρόλο ενσάρκωνε ο Pierce Brosnan, ο όποιος θα εμφανιζόταν για τέταρτη (και τελευταία φορά) στο μεγάλο πανί ως ο καλύτερος εκ των ομολόγων του «στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος». Για την ταινία, η οποία ήταν η εικοστή της σειράς, η Aston Martin είχε συμφωνήσει να διαθέσει μια Vanquish V12 ως το αυτοκίνητο που θα οδηγούσε ο Bond, επαναφέροντας τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτή και ταυτίζοντας ξανά τον μυστικό πράκτορα με την εταιρεία. Μάλιστα, θα ήταν η πρώτη φορά που το νέο μοντέλο θα έκανε την εμφάνισή του στο ευρύ κοινό. 

Ο Pierce Brosnan είχε ζητήσει από τον ατζέντη του να συμφωνήσει με την Aston Martin να του χαρίσει μία Vanquish, καθώς (ο ίδιος) θα λειτουργούσε ως ο καλύτερος διαφημιστής του μοντέλου. Τα στελέχη της εταιρείας δεν απάντησαν αμέσως και άφησαν να εννοηθεί ότι θα το έπρατταν. Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Η Aston Martin θα έδινε όσα αυτοκίνητα χρειάζονταν μόνο για τα γυρίσματα. Ο Brosnan θίχτηκε από το γεγονός και ένοιωσε ότι τον υποτιμούσαν. Μάλιστα, σχεδόν απείλησε να μην παραστεί στην επίσημη φωτογράφηση για τις ανάγκες προώθησης της ταινίας, όπου θα έπρεπε να στέκεται πλάι στο αυτοκίνητο. Τελικά, η εταιρεία τού χάρισε μια Vanquish, η οποία καταστράφηκε στη φωτιά που ξέσπασε το 2015 στο σπίτι του στο Malibu (Καλιφόρνια). Έτσι, δόθηκε ένα άδοξο τέλος στη διαδικασία απόκτησης και στην ιδιοκτησία του αυτοκινήτου από τον Pierce Brosnan.

Διαβάστε, ακόμη: Δείτε πώς ο ατμοσφαιρικός V12 της Aston Martin Valkyrie αποδίδει 1.000 PS (Video).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Speedweek, αντί για Festival of Speed

cars

Ο Kimi Raikkonen κρύβει ένα παιδί μέσα του! (video)

cars

Η ρετρό πτυχή του νέου Suzuki Jimny

cars

Φωτιά κάνει στάχτη 3.500 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα (Video)

cars

Το νέο τιμόνι της Mercedes-Benz σας νιώθει! (Video)

cars

Royal Enfield – Διαθέσιμη στην Ελλάδα η έκδοση Τrial Works Replica – Ποια είναι η τιμή της

cars

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία στη δίνη του κορωνοϊού

cars

Δοκιμάζουμε την σπορτίφ BMW X2 sDrive18d Steptronic 150PS

cars

Θα κατασκευαστεί η Aston Martin V12 Speedster

cars