CARSNEWS
NEW MODELS

Τι θα κάνει η Volkswagen με τα μικρότερα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα;

Καλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά ο ενδιαφερόμενος περιμένει τις επιλογές που θα έχουν μια πιο οικονομική προσέγγιση και λογικό κόστος κτήσης που θα κυμαίνεται κάτω από τις 20.000 ευρώ. Άλλωστε η ηλεκτροκίνηση και το μεγαλύτερο όφελος για το περιβάλλον προκύπτει από την κίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα και τα citycars μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει πως την τελευταία στιγμή ανατράπηκε ένα μεγάλο deal για την Seat που αφορούσε στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την Κίνα σε συνεργασία με την JAC. Μάλιστα η ισπανική εταιρία θα ήταν υπεύθυνη για όλα τα «φτηνά» ηλεκτρικά του ομίλου, όπως είχε ανακοινώσει πέρυσι ο Luca de Meo πριν συμφωνήσει με την Renault. Παράλληλα η Seat θα χρησιμοποιούσε τα οικονομικά ηλεκτρικά ως το διαβατήριο της για να μπει στην κινεζική αγορά.

Είναι γνωστό πως η Volkswagen εργάζεται πάνω σε ένα μικρό αυτοκίνητο χαμηλού κόστους εδώ και πολύ καιρό, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και θα παρουσιαστεί το 2023. Αυτά τα μοντέλα θα είναι οι αντικαταστάτες των VW up!, Seat Mii και Skoda Citigo.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να επιτευχθεί μια οικονομική γκάμα για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτω των 20.000 ευρώ», είχε πει πέρυσι ο CEΟ της VVolkswagen, ο Herbert Diess. «Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος». Φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή της Skoda η οποία ωστόσο επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής της συνεχώς αφού οι πωλήσεις της σημειώνουν συνεχόμενα ρεκόρ επιδόσεων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η θέση της Alpine στην νέα εποχή που ξημερώνει για την Renault

cars

Απίστευτο αλλά η Lamborghini έχει κατασκευάσει 10.000 Aventador

cars

Ο κορωνοϊός ίσως προκαλέσει και προβλήματα προμηθειών

cars

To VW Golf εξηλεκτρίζεται με πέντε υβριδικές εκδόσεις

cars

Τέλος και για την έκθεση στο Παρίσι που θα γινόταν αρχές Οκτωβρίου

cars

Εγκρίθηκε η κατασκευή εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία

cars

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα, συνεργεία και πρατήρια καυσίμων

cars

Η Audi θέλει να καταργήσει όλους τους διακόπτες στα αυτοκίνητά της

cars

Ο Bottas πήρε την pole position στο Silvestone

cars