CARSNEWS
F1 & RACES

Τι θα κρατήσει τη Mercedes στη Formula 1;

Μπορεί για πολλούς η κατάκτηση έξι συνεχόμενων νταμπλ να ήταν αρκετή για να κρατήσει τη Mercedes στο μαγικό κόσμο της Formula 1, όμως στο τέλος της ημέρας, όλα έχουν να κάνουν με αριθμούς.

Και δεν αναφερόμαστε σε νίκες, poles, βάθρα και τίτλους αλλά οικονομικά μεγέθη αφού ακόμα και οι πιο επιτυχημένες ομάδες καλούνται να προσφέρουν βιώσιμη αναλογία εξόδων/κερδών, ακόμα κι αν η δεύτερη κατηγορία δεν είναι απόλυτα μετρήσιμη.

Έτσι λοιπόν, η Mercedes που έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του σπορ που πήρε έξι συνεχόμενους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών, καλείται να μειώσει την οικονομική συνεισφορά της «μαμάς» Daimler στο τμήμα Formula 1, που το 2018 ήταν λίγο κάτω από τα 40 εκατομμύρια λίρες.

Μιλώντας σχετικά στο motorsport.com, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Toto Wolff, έδωσε μία ρεαλιστική διάσταση των πραγμάτων.

«Εγώ είμαι αυτός που έχει την ευθύνη για τις αγωνιστικές δραστηριότητες αλλά παράλληλα, είμαι και ο πρώτος που αποδέχεται πως τα πράγματα στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζουν και όλες οι δραστηριότητες χρίζουν επανεξέτασης. Πιστεύουμε στη Formula 1 και γενικά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, θεωρούμε πως είναι κομμάτι του DNA της μάρκας μας. Η πρώτη Mercedes ήταν αγωνιστικό όχημα. Όμως πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Πρέπει να έχει νόημα η επένδυση. Να μειώσουμε την οικονομική συνεισφορά της Daimler στις δραστηριότητες μας κι αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα μείνουμε για πολλά χρόνια στη Formula 1», είπε ο Αυστριακός.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Related Articles

F1: Τι θα γίνει με το υπόλοιπο καλεντάρι του 2020;

cars

O Schumacher είχε τρομοκρατήσει το Rosberg!

cars

Formula 1: Δείτε τι ώρες θα διεξαχθούν τα Grand Prix της νέας σεζόν

cars

F1 GP Στυρίας: Ο Verstappen έδειξε το δρόμο στο FP2 (video)

cars

O… παραμυθάς Kimi Raikkonen (video)

cars

F1: Pirelli και FIA υιοθέτησαν νέα πρωτόκολλα

cars

Ο Μπριατόρε «έβαλε στο στόμα του» τη Ferrari

cars

Formula 1: Η FIA ενέκρινε την υποψηφιότητα της Andretti Global να «μπει» στο πρωτάθλημα ως 11η ομάδα

cars

General Motors: Μπαίνει στη Formula 1

cars