CARSNEWS
NEW MODELS

Τι κάνεις εάν βάλεις λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητό σου

Εάν και είναι πλέον διακριτές οι διαφορές στις αντλίες καυσίμων και τα αυτοκίνητα έχουν ειδική σήμανση στο στόμιο πλήρωσης της αποθήκης καυσίμου, εν τούτοις δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που έχει συμβεί το λάθος. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις, που συνήθως αφορά τέσσερα σενάρια:

1. Πετρέλαιο αντί για Βενζίνη

Μολονότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μικρότερο στόμιο και πρακτικά είναι αδύνατο να χωρέσει η αντλία πετρελαίου, το λάθος μπορεί να γίνει. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να εκκινήσετε τον κινητήρα, θα πρέπει να αδειάσει το ρεζερβουάρ και να «καθαριστεί» επιμελώς, όπως και όλα τα μέρη από τα οποία πέρασε το καύσιμο. Εργασίες που φυσικά μπορεί να κάνει μόνο ένα συνεργείο.

2. Βενζίνη αντί για Πετρέλαιο

Εάν περάσει ελάχιστο καύσιμο (λιγότερο από 1 λίτρο), δεν θα έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα. Σταματήστε τον ανεφοδιασμό και συνεχίστε την πλήρωση με πετρέλαιο μέχρι να γεμίσει το ρεζερβουάρ και πρακτικά να «αλλοιωθεί» η ποσότητα βενζίνης που έχει περάσει. Εάν πέσει περισσότερη ποσότητα θα πρέπει να αδειάσετε και να καθαρίσετε την αποθήκη καυσίμου.

3. Αμόλυβδη βενζίνη αντί για Σούπερ

Δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, ωστόσο μόλις καταναλώσετε το ¼ του λανθασμένου καυσίμου εφοδιάστε με σούπερ, διαδικασία που πρέπει να επαναλάβετε έως ότου θεωρήσετε ότι έχει φύγει εντελώς η αμόλυβδη.

4. Σούπερ αντί για Αμόλυβδη

Οι σύγχρονες βενζίνες Σούπερ δεν περιέχουν μόλυβδο και ως εκ τούτου δεν είναι πιθανό να δημιουργηθεί πρόβλημα στον αισθητήρα «λ» του καταλύτη.

Εάν έχει μπει ελάχιστο καύσιμο, σταματήστε τον ανεφοδιασμό και συνεχίστε με Αμόλυβδη. Εάν έχει περάσει περισσότερο καύσιμο, θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα, καταναλώνοντας το λανθασμένο καύσιμο, να γεμίζετε με το σωστό όπως στην περίπτωση «Αμόλυβδη βενζίνη αντί για Σούπερ».

Ενημερωτικά το χρώμα της Αμόλυβδης είναι ανοικτό πράσινο, της Σούπερ κόκκινο και του πετρελαίου καφέ.

Related Articles

Η Ford ετοιμάζει και ένα μικρότερο Mach-E

cars

Εξηλεκτρισμένο… φρεσκάρισμα για το Audi Q5

cars

Αυτή η αγωνιστική Porsche 935 είναι εντελώς αθόρυβη (video)

cars

Bottas… 2021 στη Mercedes!

cars

Η Fiat φέρνει το αυτοκίνητο στο σαλόνι σου

cars

Toyota: Αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές η ηλεκτρική ενέργεια των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για το 2019!

cars

Έρχονται προειδοποιήσεις στις αντλίες όπως στα πακέτα των τσιγάρων;

cars

O Ken Block ντριφτάρει με το ηλεκτροκίνητο Ford Fiesta ERX των 622 ίππων! (Video)

cars

Γιατί είναι απαραίτητο το AdBlue στους σύγχρονους κινητήρες diesel;

cars