CARSNEWS
NEW MODELS

Τι συνέβη όταν τρία μονοθέσια σημείωσαν τον ίδιο χρόνο στις κατατακτήριες; (videos)

Τρία μονοθέσια με ακριβώς τον ίδιο χρόνο, όμως, είναι κάτι μοναδικό! Πόσο πιθανό είναι δύο μονοθέσια της Formula 1 να κάνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στον «τελικό» των κατατακτήριων δοκιμών; Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Τρία μονοθέσια με ακριβώς τον ίδιο χρόνο, όμως, είναι κάτι μοναδικό!

Κι όμως, συνέβη μία και μοναδική φορά στην ιστορία της Formula 1. Ήταν τα τελευταία χρόνια του περασμένου αιώνα, όταν η Williams διάνυε ίσως την τελευταία πραγματικά πολύ καλή περίοδο της ιστορίας της στη Formula 1.

Ο Sir Frank Williams είχε αποφασίσει μερικούς μήνες νωρίτερα να αποδεσμεύσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Damon Hill και να τον αντικαταστήσει με τον Γερμανό Heinz-Harald Frentzen, ο οποίος πλαισίωσε τον Καναδό Jacques Villeneuve, ο οποίος σήμερα συμπληρώνει τα 49 χρόνια του!

Villeneuve και Frentzen οδηγούσαν εκ του ασφαλούς τη βρετανική ομάδα στην κατάκτηση ακόμα ενός τίτλου κατασκευαστών, ο οποίος έμελλε να είναι και ο τελευταίος στην ιστορία της Williams. Με τον Καναδό να στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο τέλος της χρονιάς.

Στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία, όμως συνέβη κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στα χρονιά της Formula 1. Και δεν συνέβη ποτέ έκτοτε. Τρία μονοθέσια σημείωσαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στο φινάλε των κατατακτήριων! Πρώτος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1.21.072 ο Villeneuve, ακολούθησε ο Michael Schumacher με τη Ferrari, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Frentzen!

Όπως συνέβαινε ανέκαθεν, σε περίπτωση ίδιου χρόνου από δύο πιλότους, καλύτερη θέση έπαιρνε αυτός που είχε σημειώσει πρώτος την επίδοση. Έτσι η pole position κατέληξε στον Villeneuve, με τον Schumacher να τον ακολουθεί και τον Frentzen να μοιράζεται τη δεύτερη σειρά του grid με τον άνθρωπο που είχε αντικαταστήσει στη Williams, τον Hill.

Στον αγώνα, πάντως, «χαμογέλασε» μια άλλη βρετανική ομάδα, η McLaren, καθώς έκανε το «1-2» με τους Mika Hakkinen και David Coulthard, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Villeneuve.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Q4 στο Virginia International Raceway

cars

Το τερμάτισε: Στέλεχος της Red Bull θέλει οι πιλότοι της ομάδας του να κολλήσουν Κορωνοϊό!

cars

H Volvo Car Hellas ενισχύει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

cars

Ο Gordon Murray, το T.50 και η συμμετοχή στο Le Mans

cars

Ποιος είναι ο θρυλικός «καουμπόι» της Alfa Romeo;

cars

Audi: Από το Audi RS E-Tron GT μέχρι και το επόμενο ηλεκτρικό R8

cars

ΗΠΑ: Η νόμιμη χρήση μαριχουάνας αυξάνει τα τροχαία δυστυχήματα

cars

Bill Gates: «Δεν θα υπάρξουν ηλεκτροκίνητοι τράκτορες»

cars

Ακόμα πιο ισχυρές οι μελλοντικές BMW M

cars