CARSNEWS
NEW MODELS

Τον Απρίλιο η απάντηση της Volkswagen για την επένδυση στη Θάσο (UPD)

Το χρονοδιάγραμμα για το αποτέλεσμα της μελέτης σκοπιμότητας και μία ενδεχόμενη επιτυχή έκβασή της ως προς την επένδυση της Volkswagen στην Ελλάδα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, περίπου στις αρχές Απριλίου, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης. «Τότε θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τον τρόπο που θα επιλεγεί το νησί και ποιο θα είναι», σημείωσε.

Μιλώντας σήμερα, Παρασκευή πρωί στην ΕΡΤ1, ο κ. Φραγκογιάννης έδωσε την εικόνα για τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό, όπως επίσης και για το πρώτο απτό βήμα που πραγματοποιήθηκε προχθές με την επιτόπια έρευνα για την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας- χρόνο, κόστος, προϋποθέσεις του project- με κλιμάκιο στελεχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε ένα από τα νησιά που εξετάζονται, τη Θάσο.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της οικονομικής διπλωματίας εξήγησε ότι αυτή η μελέτη γίνεται σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία και ενόψει του σχετικού νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, θέματα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, που πρόκειται να καταρτιστεί από το υπουργείο Ενέργειας, καθώς αυτό είναι στις προτεραιτότητες της κυβέρνησης.

«Κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε: Να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό», τόνισε. Ειδικότερα για τη Volkswagen επισήμανε ότι «έχουμε αποκτήσει μία πολύ καλή σχέση», αναφέροντας τη σημασία που έχει μία σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, πράγμα που έχουμε κατακτήσει, όπως είπε, καθώς πληρούμε τις βασικές προϋποθέσεις- αγορά, πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή- γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από πολλές χώρες, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, κλπ, με τις οποίες έχουμε συζητήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Black Friday στη Subaru – Δωρεάν Τεχνικός Έλεγχος και 20% έκπτωση σε ανταλλακτικά και εργασία

cars

Τί γίνεται όταν βάλεις πέντε διαφορετικά καύσιμα μαζί σε ένα ξεχαρβαλωμένο Lada; (Video)

cars

Αυτή η Porsche 911 είναι σουρωτήρι. Στην κυριολεξία…

cars

Ο Simon Roberts επικεφαλής της Williams στη Formula 1

cars

Έσπασε το ταμείο η Ferrari F2002 του Michael Schumacher

cars

Τον Σεπτέμβριο το νέο Dacia Sandero;

cars

Ποιος πιλότος Formula 1 θα οδηγούσε ακόμα και… δωρεάν;

cars

Πόσο αξίζει μία Ferrari που οδηγούσε ο Εnzo αυτοπροσώπως;

cars

Ηλεκτροκίνητη και τετράθυρη η Ford Mustang Mach F

cars