CARSNEWS
AUTONEWS

Τον Απρίλιο θα αποκαλυφθεί το πρώτο ηλεκτρικό της Toyota.

Παρότι είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού, η Toyota άργησε να μπει στο παιχνίδι των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το πρώτο μοντέλο της όμως, θα παρουσιαστεί εντός του Απριλίου στην έκθεση της Σαγκάη και οι προβλέψεις λένε ότι η EV γκάμα της θα εμπλουτιστεί πολύ σύντομα με επιπλέον μοντέλα. Αφού ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί ωστόσο, ας εστιάσουμε στο νέο μοντέλο που σύμφωνα με την Toyota και παρότι θα είναι παγκόσμιο, έχει εξελιχθεί ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά και θα κατασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο μηδενικών εκπομπών στην Ιαπωνία.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Γνωρίζουμε ότι το επερχόμενο μοντέλο θα είναι το πρώτο από 6 συνολικά ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες (BEV) που έχει προγραμματίσει η Toyota για το προσεχές μέλλον και γνωρίζουμε ότι θα βασίζεται στην e-TNGA αρχιτεκτονική που εξέλιξε σε συνεργασία με την Subaru. Από εκεί και πέρα όμως, δεν γνωρίζουμε ούτε καν το όνομα του ολοκαίνουριου SUV που, όπως ακούγεται, θα έχει το παρόμοιο μέγεθος με το RAV4. Είναι πάντως το ίδιο μοντέλο που μας teasαρε η Toyota τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η νέα αρχιτεκτονική μπορεί να φιλοξενήσει διαμορφώσεις με τον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, στον πίσω ή και στους δύο και διάφορα μεγέθη μπαταριών ανάλογα με τον τύπο του αμαξώματος και την χρήση για την οποία προορίζεται. Επιπλέον, επιτρέπει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς επιπλέον ελευθερίες, οπότε είμαστε σε αναμονή για να δούμε τι μορφή θα πάρουν αυτές οι ελευθερίες και τι χαρακτήρα θα δώσει η Toyota στο πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της. Θα περιμένουμε αρκετό καιρό όμως, αφού το όχημα που θα δούμε τον Απρίλιο δεν θα είναι κάτι περισσότερο από ένα concept και το μοντέλο παραγωγής δεν πρόκειται να λανσαριστεί πριν περάσουν 1-2 χρόνια.

The post Τον Απρίλιο θα αποκαλυφθεί το πρώτο ηλεκτρικό της Toyota. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW M3. Για πρώτη φορά διαθέσιμη και ως τετρακίνητη.

cars

Σημάδια των καιρών. Η Lamborghini εξηλεκτρίζεται μαζικά!

cars

Η Toyota παρουσίασε το υπέροχο Copen GR Sport!

cars

Με Nissan Qashqai εξοπλίστηκε η Ελληνική Αστυνομία

cars

Volkswagen Golf. To κορυφαίο, εμπορικά, μοντέλο στην Ευρώπη το 2020

cars

Η Citroën στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης

cars

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο την Κυριακή – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

cars

VW. Το Mycarnow@Kosmocar και στα επαγγελματικά

cars

Μία νέα, συναρπαστική ημέρα ξημερώνει στην F1 το 2021.

cars