CARSNEWS
AUTONEWS

Τον Δεκέμβριο τα αποκαλυπτήρια του νέου Toyota Mirai.

Πριν από έναν χρόνο και μία ημέρα, η Toyota αποκάλυπτε στον κόσμο την δεύτερη γενιά του υδρογονοκίνητου Mirai. Παρότι το μοντέλο που είδαμε τότε έμοιαζε απόλυτα έτοιμο να περάσει στην παραγωγή αλλά στην πραγματικότητα, δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα concept. Τώρα, έφτασε η ώρα για την Toyota να μας δείξει επιτέλους την έκδοση παραγωγής της 2ης γενιάς του Mirai και θα το κάνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η αλήθεια είναι ότι το concept του 2019 δεν άφησε πολλά στην φαντασία και καθιστά την σκοτεινή, teaser εικόνα που έδωσε στην δημοσιότητα η ιαπωνική εταιρία κάπως περιττή. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι το νέο Mirai θα αποκτήσει πιο… mainstream σχεδιασμό, με λιγότερες εκκεντρικότητες και πιο κοινά αποδεκτές γραμμές, όπως γνωρίζουμε ότι θα είναι μακρύτερο, χαμηλότερο και πλατύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο, ελκυστικό σεντάν το οποίο βασίζεται στην TNGA αρχιτεκτονική και προσφέρει όλα αυτά που περιμένει κάποιος από ένα Toyota του 2021 σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας – είτε μιλάμε για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, είτε για τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, είτε για τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Το ίδιο ισχύει και για τα μηχανικά, με αυξημένο ενδιαφέρον μάλιστα καθώς περιμένουμε να δούμε ποια είναι τα οφέλη της εξέλιξης της τεχνολογίας της υδρογονοκίνησης και αν θα επιτευχθεί ο στόχος που είχε θέσει η Toyota για αυτονομία της τάξης των 650 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα.

Για να δούμε λοιπόν, τι έχει ετοιμάσει η ιαπωνική μάρκα που προφανώς, θέλει να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή στην υδρογονοκίνηση ως εναλλακτική μορφή μετακίνησης, παρά το περιορισμένο κοινό στο οποίο απευθύνεται προς το παρόν. Μην ξεχνάμε ότι και ο εξηλεκτρισμός κάπως έτσι ξεκίνησε και η Toyota ήταν εκεί από την αρχή…

The post Τον Δεκέμβριο τα αποκαλυπτήρια του νέου Toyota Mirai. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Lamborghini: Το 4ο μοντέλο μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό 4-θυρο GT.

cars

Toyota: Παράγει ξανά ανταλλακτικά για το 2000GT μετά από 50 χρόνια!

cars

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023 – Τελικές δοκιμές στα Μέγαρα

cars

Η Rolls-Royce προσφέρει μία ειδική Phantom για καλό σκοπό!

cars

Η Subaru ετοιμάζει το νέο WRX STI με 400 ίππους για το 2021!

cars

Το νέο BAC Mono ντεμπουτάρει με την ίδια συνταγή!

cars

Στον Κορινό Πιερίας με Toyota Corolla Hybrid. Στο καταφύγιο της Ελληνικής Προσφυγιάς!

cars

Η Mercedes επιβεβαιώνει την ηλεκτρική EQA για το 2020.

cars

Το μέλλον των Bugatti και Lamborghini αποφασίζεται τον Νοέμβριο.

cars