CARSNEWS
NEW MODELS

Το αυτοκίνητο ενός θρύλου δεν θα μπορούσε παρά να είναι… θρυλικό (Video)

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς οδηγούς ανεξαρτήτως σπορ που πέρασαν από τον πλανήτη, και άμεσος συνεργάτης της Porsche. Kάτι που προφανώς σημαίνει ότι έχει κάθε λόγο να διαθέτει και ότι πιο ξεχωριστό θεωρεί αυτός από τα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρίας.

Το τελευταίο του απόκτημα είναι μία Porsche 356 η οποία όμως έχει μία σημαντική διαφορά: στην θέση του κινητήρα βρίσκεται ένας flat six από την ορίτζιναλ 911 Turbo. To αυτοκίνητο έχει κωδικό Porsche 356 “3000 RR” με τα τελευταία στοιχεία να αναφέρονται στον κυβισμό του κινητήρα αλλά και το όνομα του ιδιοκτήτη. Έχει όμως πίσω του μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

Το όλο σχέδιο δημιουργήθηκε αρχικά από τον Viktor Grasher, έναν μηχανικό αεροσκαφών ο οποίος γύρισε πίσω από στην Αυστρία έχοντας στην κατοχή του όχι μόνο αυτή την turbo 356 αλλά και άλλη μία κανονική 356. Τα δύο αυτοκίνητα είχαν μείνει κλεισμένα μέσα σε ένα κοντέϊνερ μέχρι τον αναπάντεχο θάνατο το Grahser. Η συγκεκριμένη είναι μία 356 Β Roadster του 1959 στην οποία έχει εφαρμοστεί ένας 3λιτρος κινητήρας από μία 930 Τurbo του 1977.

Μετά τον θάνατο του Grahser οι 356 πέρασαν στην εταιρία κλασικών αυτοκινήτων του Rafael Diez, ο οποίος ξεκίνησε άμεσα το restoration. Στην συγκεκριμένη turbo 356 είχαν ήδη γίνει κάποιες αλλαγές, έχοντας πιο φαρδιά φτερά, εισαγωγές αέρα για την ψύξη του κινητήρα και εμπρός υπάρχει ένα ασυνήθιστο εμπρός τελείωμα θυμίζοντας την 911 S.

O Diez μετέτρεψε το αυτοκίνητο σε αριστεροτίμονο, κάνοντας μεγάλη δουλειά στην γενικότερη βελτίωση των μετάλλων του αυτοκινήτου ενώ προχώρησε και σε ένα προσεγμένο βάψιμο. Όταν ο Diez ζήτησε από τον Rohrl να οδηγήσει το αυτοκίνητο, ο θρύλος των ράλι πλησίασε την όλη ιδέα μάλλον σκεπτικός, αλλά σύντομα άλλαξε άποψη. 

Όπως λέει ο ίδιος του άρεσε πόσο ισορροπημένο ήταν το αυτοκίνητο, και πόσο σωστά μπορούσε να αξιοποιήσει τους 260 ίππους του κινητήρα. Και μάλιστα το βρήκε και αρκετά διασκεδαστικό,κάτι που τον οδήγησε τελικά να το κάνει δικό του, δίνοντας μία νέα αίγλη σε μία παράξενη Porsche με τόσο ταραγμένη ιστορία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κριτική και στη Βρετανία για το Autopilot της Tesla

cars

Εκθαμβωτική η σύγχρονη Alfa Romeo GTV

cars

Τesla Model S ξεγυμνώνει το Audi R8 σε Drag Race (Video)

cars

Τριακοσαρίζοντας με την Ferrari FF στην Autobahn (Video)

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – 4η Μέρα: Έπεσε η αυλαία με νικητή τον Thierry Neuville

cars

Η εικοσάλεπτη ιστορία καταστροφής μιας Lamborghini Huracan Spyder

cars

H Lotus ετοιμάζει ένα entry-level μοντέλο

cars

Ψάχνει τον αντι-Perez στο… Twitter!

cars

Ποιο είναι το νέο ρεκόρ που πέτυχε το Honda Civic Type R;

cars