CARSNEWS
F1 & RACES

Το δυστύχημα που «σημάδεψε» τον Nigel Mansell (video)

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Nigel Mansell.

Ο Βρετανός, ιδιαιτέρως αγαπητός στο ευρύ κοινό, μίλησε για τις επικίνδυνες εποχές της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στάθηκε σε ένα δυστύχημα που ενδεχομένως άλλαξε το ρου των πραγμάτων σε ότι αφορούσε στο σπορ.

Αναφερόμαστε στο θάνατο του Gilles Villeneuve, στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου του 1982, που διεξήχθη στην πίστα του Ζόλντερ. Ο Καναδός ήταν σύμφωνα με πολλούς μελλοντικός πρωταθλητής αλλά η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Ο 66χρονος σήμερα Mansell μίλησε για τη σχέση του με τον Gilles αλλά και τις στιγμές του δυστυχήματος η οποίες τον έχουν στιγματίσει, μιας και τον ακολουθούσε στην πίστα.

«Εκείνες τις εποχές οι θάνατοι οδηγών ήταν συχνοί κι αυτό μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία σου. Ο Gilles ήταν φίλος μου, ήμασταν κοντά. Μου έδινε καλές συμβουλές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τραγωδία του Ζόλντερ, δεν θα ξεχάσω τι του συνέβη ώσπου να πεθάνω. Ήμουν το μονοθέσιο που τον ακολουθούσε και είδα όλα όσα συνέβησαν. Τον είδα να εκτοξεύεται στον αέρα, να πετάει έξω από το μονοθέσιό του και να καταλήγει στο φράκτη. Πέρασα μπροστά από το σημείο του ατυχήματος και θυμάμαι πως σκεφτόμουν πως ήταν μηδαμινές οι ελπίδες για να έχει επιβιώσει. Ήταν το πιο σοκαριστικό πράγμα που έχω δει. Με είχε επηρεάσει, ακόμα με επηρεάζει. Η Formula 1 τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ήταν πολύ σοβαρό επάγγελμα. Αν δεν έχανες της ζωή σου, μπορούσες και πάλι να τραυματιστείς πολύ σοβαρά με τις μπαριέρες δίπλα στην πίστα. Ποτέ δεν ήξερες τι θα ακολουθούσε», είπε ο Mansell στη Daily Mail.

Στη συνέχεια ο «Λέοντας» αναφέρθηκε σε μία ακόμα μεγάλη απώλεια, αυτή του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Ayrton Senna. Μία απώλεια, που έφερε καθοριστικές αλλαγές σε ότι αφορούσε στα επίπεδα ασφαλείας στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Ίσως και υπερβολικές.

«Η μέρα του θανάτου του Ayrton ήταν μία καταστροφική ημέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όμως τον άλλαξε για πάντα, όχι μόνο θετικά αλλά και αρνητικά, διότι “αποστείρωσε” τις πίστες σε όλο τον κόσμο. Αυτό ήταν ένα τραγικό λάθος. Η Formula 1 ήταν ένα απίστευτο σπορ όπου επιβραβευόσουν όταν οδηγούσες καλά και σε τιμωρούσε όταν οδηγούσες αδιάφορα. Δεν μπορούσες να μπεις σε μία στροφή με 200 μίλια/ώρα αν δεν είχες την ικανότητα να το κάνεις. Αυτό δεν ισχύει πια», είπε ο Mansell.

Διαβάστε ακόμα:

Mansell: Η F1 χρειάζεται λίγο κίνδυνο

Ο Schumacher ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο (video)

Φημολογία για νέα επέμβαση στον Michael Schumacher

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μεταγραφικός ‘χάρτης’ 2025: Τα 5 νέα δεδομένα μετά την παραμονή του Αλόνσο στην Aston

cars

Albon: “Δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο ώστε να βρεθούμε 3οι”

cars

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Vettel στο FP2

cars

Η καμουφλαρισμένη Alfa Romeo «σπάει καρδιές»

cars

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

cars

O Wolff της Mercedes αγόρασε μετοχές της Aston Martin!

cars

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για το Grand Prix του Μπαχρέιν

cars

Η McLaren «έδεσε» τον Πιάστρι με πολυετές συμβόλαιο

cars

Η Andretti αλλάζει σελίδα και περιμένει την απόφαση της FIA για είσοδο στην F1

cars