CARSNEWS
MARKET

Το δώρο της Honda στον Max Verstappen (+video)

Ο Max Verstappen έκανε παρέλαση στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του με 15 νίκες σε 22 αγώνες. Εξίσου αυτοκρατορική και η παρουσία της Red Bull στο Κατασκευαστών, όπου πήρε την πρωτιά με διαφορά 205 βαθμών από τη Ferrari και έχοντας χάσει σε μόλις 5 αγώνες! Το απίθανο 17/22 (πήρε δυο νίκες και ο Sergio Perez) δεν θα ήταν ποτέ δυνατό, αν δεν υπήρχαν οι κινητήριες μονάδες της Honda.

Οι Ιάπωνες πανηγύρισαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή του motorsport, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά back to back κατακτήσεις από τη διετία 1986-1987, όταν κυριαρχούσαν στο άθλημα με τη McLaren και δίδυμο τους Alain Prost-Ayrton Senna! Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές χρονιές στην αγωνιστική -κι όχι μόνο- πορεία του «Big H». Ένα επίτευγμα που, εν πολλοίς, επετεύχθη λόγω του Ολλανδού πιλότου. Δεν γινόταν, λοιπόν, να μην πάρει το δωράκι του. Ποιο ήταν αυτό; Φυσικά το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών για τη Honda, ήτοι ένα από τα 350 NSX Type S τελευταίας γενιάς.

Ο δις πρωταθλητής παρέλαβε το αυτοκίνητο στην εκδήλωση Honda Racing Thanks Day, στο Μοτέγκι, όπου βρέθηκαν και βραβεύτηκαν όλοι οι οδηγοί/αναβάτες και ομάδες που σημείωσαν επιτυχίες, σε κάθε μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τα χρώματα της Honda. Εννοείται πως ο Verstappen και οι άνθρωποι της Red Bull ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως και η παράδοση-παραλαβή του ανθρακί supercar. Μπορείτε να δείτε την τελετή στο 4.55.00 του video.

Να θυμίσουμε πως το Type S είναι το τελευταίο NSX με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς από την επόμενη γενιά το μοντέλο-σταθμός της Honda αλλάζει σε ηλεκτρικό. Το Type S είναι ελαφρύτερο κατά 26,2 κιλά (με το πακέτο Lightweight) και διαθέτει πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, ενώ επωφελείται και της αύξησης στην ισχύ, που φτάνει τα 608 άλογα και 667 Nm ( 27 ίπποι και 22 Nm συγκριτικά με το κανονικό NSX). Η Acura δεν ανακοινώνει επιδόσεις, αλλά και μόνο λόγω της αυξημένης απόδοσης θα πρέπει να περιμένουμε ταχύτερο 0-100 χλμ./ώρα από τα 2,7 δλ. και τελική υψηλότερη των 308 χλμ./ώρα του κανονικού. 

Related Articles

Κυκλικός κόμβος στα Χανιά που θα αυξήσει σε μέγιστο βαθμό την κυκλοφοριακή ασφάλεια

cars

Η Ιρλανδία θα απαγορεύσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων ως το 2030

cars

Αυτός είναι ο νικητής του Dakar Rally 2019

cars

Ανακαλούνται Ford Ka+ για αλλαγές στην καλωδίωση της μπαταρίας

cars

To Mitsubishi ASX 2020 στην Γενεύη

cars

Τo Hyundai Casper κυκλοφόρησε στην Ευρώπη

cars

Η αυτόνομη οδήγηση ενώνει BMW και Daimler

cars

Γνωριμία με την νέα BMW σειρά 3 sedan

cars

Η Alpine ρίχνει στην αγορά ακόμα γρηγορότερο κουπέ

cars