CARSNEWS
NEW MODELS

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Yamaha

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Yamaha μπήκε από την πρώτη στιγμή στη βιομηχανία της μοτοσυκλέτας. Ήταν η πρώτη της αγάπη όχι όμως και μοναδική μιας και οι Ιάπωνες φλέρταραν ουκ ολίγες φορές με την ιδέα δημιουργίας ενός τετράτροχου θέλοντας να αποδείξουν πρωτίστως στους εαυτούς τους δεν δευτερευόντως στους δίτροχους ή τετράτροχους ανταγωνιστές τους ότι… μπορούν.

Μπορούν να μεταφέρουν τεχνολογία και τεχνογνωσία από τους δύο τροχούς στους τέσσερις συνδυάζοντας τα καλύτερα από δύο πολύ διαφορετικούς κόσμους. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που η Yamaha συνέβαλλε στην εξέλιξη κινητήρων οι οποίοι προορίζονταν για αυτοκίνητα, με κορυφαίο όλων το δεδεκακύλινδρο σύνολο των 4,8 λίτρων που τοποθετήθηκε κάτω από το καπό του Lexus LFA.

Ωστόσο η Yamaha βρέθηκε τουλάχιστον μια φορά πολύ κοντά στη δημιουργία του δικού της αυτοκινήτου. Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν οι Ιάπωνες παρουσίασαν ένα concept car το οποίο έφερε τη σχεδιαστική υπογραφή του Gordon Muray και δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα αυστηρά διθέσιο αυτοκίνητο πόλης με τις διαστάσεις και τις αναλογίες ενός smart.

Δύο χρόνια αργότερα, η Yamaha επέστρεψε αποκαλύπτοντας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το πολλά υποσχόμενο Sports Ride Concept, ενώ το 2017 «έκλεισε» ο κύκλος των λιγότερο ή περισσότερο φουτουριστικών concept cars.

Παράλληλα οι Ιάπωνες εργαζόντουσαν εντατικά πάνω στη δημιουργία ενός τετράτροχου που θα περνούσε στη γραμμή παραγωγής. Το 2018 μάλιστα κατέθεσαν στην ευρωπαϊκή υπηρεσία κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων τα σχέδια ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου το οποίο απείχε ελάχιστα από την πραγματικότητα.

Άγνωστο γιατί, η Yamaha έκανε πίσω και τα σχέδια του ηλεκτρικού sportscar έμεινε στα συρτάρια της ευρωπαϊκής υπηρεσίας κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων, μέχρι σήμερα που ήρθε στο φως επιβεβαιώνοντας όσα την τελευταία πενταετία κυκλοφορούσαν ως φήμη στους διαδρόμους της ιαπωνικής φίρμας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Naoto Horie, δήλωνε ότι το project των αυτοκινήτων έχει κλείσει οριστικά για την Yamaha και κανείς πλέον δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει, βλέποντας το τετράτροχο δημιούργημα της ιαπωνικής εταιρείας να μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μία Rolls Royce Phantom V στην πρίζα!

cars

Δυσαρεστημένος πελάτης Mercedes ρίχνει AMG G63 από ελικόπτερο (Video)

cars

«Καμπανάκι» της Greenpeace για τη μετάβαση στον ηλεκτρισμό – Τι απαντά η Volkswagen

cars

Με 100.000 θεατές το γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης!

cars

Δοκιμάζουμε το Hyundai Veloster N στο Virginia International Raceway (Video)

cars

To VW Arteon μετασχηματίζεται σε crossover

cars

Ο Toto, ο Lewis και το μέλλον της Mercedes στη Formula 1

cars

Η ιστορία του φωτεινού σηματοδότη

cars

Το νέο VW Golf GTD δίνει ραντεβού στη Γενεύη

cars