CARSNEWS
NEW MODELS

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.500 ευρώ που πουλά σαν τρελό στην Κίνα

Μπορεί όλοι να “σφάζονται” στην αγορά των ηλεκτρικών της Κίνας, όμως ένας αναπάντεχος πρωταγωνιστής προέκυψε τους τελευταίους μήνες από το πουθενά.

Προκειται για ένα αυτοκινητάκι που κατασκευάζεται από ένα joint venture μεταξύ της GM, της SAIC και της Wuling Motors και ονομάζεται Hong Guang Mini EV. 

To αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού και ήδη έχει λάβει περί τις 50.000 παραγγελίες. Οι πωλήσεις έχουν ανέβει κατά 104% μέσα στον Ιούλιο και αυτή την στιγμή θεωρείται ότι είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο στην Κίνα.

Γιατί όμως πουλάει τόσο καλά; Αρχικά αυτό οφείλεται στην τιμή του, περίπου στα 3.500 ευρώ για την απλή έκδοση και γύρω στα 5.000 ευρώ για την πιο πλούσια. Μάλιστα το ότι είναι φθηνό δεν σημαίνει ότι είναι και φτωχό σε εξοπλισμό, καθώς διαθέτει ABS, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, ακόμα και σένσορες για το παρκάρισμα. 

Οι φωτογραφίες δείχνουν επίσης ότι έχει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα. Μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες (στις διαστάσεις του μέσου Κινέζου προφανώς) ενώ χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 17,5 ίππους με την τελική ταχύτητα να φθάνει στα 100 km/h και την αυτονομία να υπολογίζεται γύρω στα 180 χιλιόμετρα.

Τα νούμερα μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά, όμως για τις πόλεις της Κίνας (αλλά και πολλές ευρωπαϊκές) είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Πάντως η GM δηλώνει ότι ίσως καταφέρει να κάνει εξαγωγές του αυτοκινήτου, ίσως στην Ευρώπη σε πρώτη φάση. Με τέτοια τιμή πάντως και αρκετά χαριτωμένη εμφάνιση, μάλλον θα ήταν και στα μέρη μας μεγάλη επιτυχία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Land Rover μένει σπίτι με το νέο Defender και “τρέχει” διαγωνισμό

cars

Κίνηση «ματ» με διεθνείς προεκτάσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη

cars

Το νέο κουπέ της σειράς 2 της BMW θα είναι πισωκίνητο

cars

Άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για το Seat Taraco

cars

Volkswagen e-Performance Golf R: To Golf έτοιμο να μπει στην πρίζα!

cars

Τα Nissan Patrol και Mitsubishi Pajero ίσως έχουν την ίδια πλατφόρμα

cars

Αυτή είναι η πιο τριανταφυλλένια Rolls-Royce που έχετε δει ποτέ (video)

cars

Η λαμπερή ιστορία της Bentley Mulsane

cars

Προ των πυλών η Bugatti Chiron Roadster των 10 εκατ. δολαρίων

cars