CARSNEWS
NEW MODELS

Το ηλεκτρικό SUV της Nissan μας δείχνει τα φώτα του (video)

Με ένα επίσημο βίντεο η ιαπωνική εταιρία συνεχίζει τα teaser μέχρι την πλήρη αποκάλυψη του Ariya στις 15 Ιουλίου. Το παρακάτω βίντεο είναι επικεντρωμένο στην σχεδίαση του αμαξώματος και ειδικότερα στο μπροστινό μέρος με τα χαρακτηριστικά LED να έχουν σχήμα ανοιχτού μπούμερανγκ και να τονίζουν την μάσκα που μας έχει συνηθίσει η Nissan.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε πως θα υπάρχει ολογράφως η  ονομασία της Nissan και πόσο χαμηλώνει η οροφή δημιουργώντας ένα αεροδυναμικό crossover σχήμα. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το Ariya θα έχει μήκος περίπου 4,6 m με το ύψος του στα περίπου 1,6 m. Θα είναι δηλαδή μεγαλύτερο σε μήκος από το Qashqai κατά τουλάχιστον 20 cm, αλλά αρκετά χαμηλότερο ώστε να έχει βέλτιστη αεροδυναμική προς όφελος της αυτονομίας.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό του Leaf e (με μπαταρία 62 kWh). Από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού θα υπάρχουν νέα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ένα εξελιγμένο ProPilot 2.0 για ημιαυτόνομα οδήγηση επιπέδου 2 που θα περάσει στα επόμενα μοντέλα της Nissan. To Ariya θα κατασκευάζει στο εργοστάσιο Tochigi στην Ιαπωνία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στους 300 ίππους το νέο Renault Megane R.S.

cars

Η Tesla πατεντάρησε τις «αθάνατες» μπαταρίες των 1,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

cars

Ολοκληρωμένο service Peugeot με 135 ευρώ

cars

Επίσημα teaser για το Genesis GV80

cars

Έτοιμη η ηλεκτροκίνητη BMW των 530 ίππων

cars

Το μέλλον του VW Scirocco είναι ηλεκτρικό!

cars

Στην πίστα με τον Nissan GT-R50 του 1 εκατομμυρίου δολαρίων (Video)

cars

Vettel: «Δε μετανιώνω τίποτα, χαρούμενος και περήφανος που δούλεψα με την Aston Martin»

cars

Οδηγός ασθενοφόρου στο Μιλάνο ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli!

cars