CARSNEWS
NEW MODELS

Το ηλεκτρικό Tata Nexon EV κοστίζει από 17.850€

Η Ινδία αρχίζει σιγά σιγά να ενεργοποιείται στο θέμα της ηλεκτροκίνησης και φυσικά τον πρώτο λόγο για την εσωτερική της αγορά έχουν οι ντόπιοι κατασκευαστές με πρώτη και καλύτερη την Tata Motors. Η οποία Tata παρουσίασε στην έκθεση Auto Expo 2020 στο Νέο Δελχί το Nexo EV.

Πρόκειται για ένα μικρό SUV της κλάσης των τεσσάρων μέτρων, το μήκος για την ακρίβεια είναι 3,99 m, ενώ το μεταξόνιό του, προκειμένου να επιτευχθούν και οι όσο το δυνατόν πιο άνετοι χώροι (πορτμπαγκάζ 350 λίτρων) φτάνει τα 2,50 m. Αυτή που προκαλεί ενδιαφέρον οπτικά είναι η απόσταση του από το έδαφος που φτάνει τα εντυπωσιακά για το μέγεθός του 20,5 cm.

Το βάρους 1.400 kg Nexon κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 129 PS και 245 Nm. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία 30,2 kWh που σύμφωνα με την Tata εξασφαλίζει αυτονομία 321 km και η απόδοσή της είναι σταθερή σε ένα εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών από τους -3 έως και τους 45ο C.

Η φόρτισή της σε ταχυφορτιστή διαρκεί 60 λεπτά έως το 80% της χωρητικότητάς της, ενώ σε οικιακή πρίζα με ασφάλεια 15 Α χρειάζονται οχτώ ώρες προκειμένου να πάει από το 20% στο 100%. Το Nexon έχει οθόνη με διαγώνιο 7 in στον πίνακα οργάνων για να πληροφορείται ο οδηγός καθώς και οθόνη αφής, επίσης 7,0 in, για το σύστημα infotainment.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H VW σταματά προσωρινά τις παραδόσεις του νέου Golf

cars

Ένα πολύ έξυπνο πατίνι από την Skoda

cars

Αποκαλύφθηκε το νέο παγκόσμιο SUV της Volkswagen

cars

Στη γραμμή παραγωγής το νέο Toyota Yaris. Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

cars

Μειώσεις μισθών και αναστολές συμβάσεων στη McLaren!

cars

Γερμανία: Τέλος στις εφαρμογές που υποδεικνύουν ραντάρ ταχύτητας

cars

Οι πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Hyundai i30

cars

Η General Motors γυρνά την πλάτη της στα Social Media

cars

Σας αρέσει το νέο Nissan 400Z;

cars