CARSNEWS
NEW MODELS

Το καλοκαίρι ξεκινά η παραγωγή της Lotus Evija (Video)

Η Lotus Evija εξελίσσεται βάσει χρονοδιαγράμματος και θα είναι έτοιμη για να μπει σε παραγωγή εντός του καλοκαιριού. Οι καινούργιες εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Hethel, όπου είναι η έδρα της, είναι έτοιμες για να ξεκινήσει η κατασκευή του καινούργιου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Lotus το οποίο θα έχει επιδόσεις αντίστοιχες ενός hypercar.

Οι δοκιμές της Evija ολοκληρώνονται στο παρακείμενο των εγκαταστάσεων της εταιρείας αεροδρόμιο και καθορίζονται οι τελικές ρυθμίσεις για την οδική συμπεριφορά της. Όπως έχει ανακοινωθεί από τη Lotus, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα κατασκευαστεί μόλις σε 130 μονάδες και η παραγωγή των αυτοκινήτων που θα δημιουργηθούν την πρώτη χρονιά έχει ήδη προπωληθεί. Η Evija (η ονομασία σημαίνει «το πρώτο του είδους του», σύμφωνα με την εταιρεία), είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Lotus και το πρώτο που εξελίχθηκε και θα κατασκευαστεί από τότε που την ανέλαβε η Zhejiang Geely Holding Group Co (Μάιος 2017).

Σύμφωνα με τη Lotus, η Evija θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 400 km, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που διαθέτει θα (επιδιωχθεί να) φτάνει τους 2.000 ίππους και το βάρος της θα φτάνει τα 1.680 kg. Αναφορικά με τις επιδόσεις της, θα επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 3,0 sec, ενώ η τελική ταχύτητά της είναι 320 km/h. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική εταιρεία από τις δοκιμές του νέου μοντέλου της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αθάνατο Tesla Model X «γράφει» 643.000 χιλιόμετρα και συνεχίζει

cars

Πωλείται αυτή η G-Wagen που δεν είναι… Mercedes-Benz

cars

Δείτε τη συνέντευξη τύπου του καταζητούμενου από τις ιαπωνικές αρχές Carlos Ghosn

cars

Θα αγοράζατε ένα νέο, ηλεκτροκίνητο Autobianchi;

cars

O Marc Marquez, εχει ένα γκαράζ γεμάτο BMW Μ, αξίας 1.000.000 ευρώ!

cars

Ένας γύρος στο Nurburgring με την Bugatti Chiron Pur Sport (Video)

cars

Ευρωπαϊκή αγορά: Ανεβαίνουν τα EV & PHEV, πέφτουν τα ντίζελ…

cars

H Ferrari χάνει τα σχεδιαστικά δικαιώματα της 250 GTO!

cars

Η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin πάτησε πίστα (Video)

cars