CARSNEWS
AUTONEWS

Το καυτό VW Touareg έρχεται ως το πρώτο plug-in υβριδικό “R”.

Η ευρύτερη κατηγορία των SUV συνεχίζει να απολαμβάνει την προτίμηση του  αγοραστικού κοινού και να παράγει νέες υποκατηγορίες. Μία από αυτές είναι τα λεγόμενα super-SUV, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα νέα ως κατηγορία αλλά τα μοντέλα που την απαρτίζουν φαίνεται πως πληθαίνουν όσο περνά ο καιρός, με ολοένα και περισσότερες εταιρίες να κάνουν το μεγάλο βήμα. Η τελευταία, είναι η Volkswagen που επιβεβαίωσε μέσω του επικεφαλής πωλήσεων και marketing, Jurgen Stackmann, πως όχι μόνο θα λανσάρει το Touareg R, αλλά πως αυτό θα είναι “το πρώτο plug-in υβριδικό R μοντέλο”.

Ο εξηλεκτρισμός μπορεί να μην είναι ο πλέον φθηνός τρόπος να δημιουργήσεις ένα μοντέλο σαν το Touareg R αλλά είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για δύο λόγους. Πρώτον, δεν επιβαρύνει τον μέσο όρο εκπομπών ρύπων της εταιρίας την εποχή που οι κανονισμοί γίνονται αυστηρότεροι και οι κατασκευαστές ψάχνουν τρόπους να μην εκτεθούν και κατά συνέπεια, πληρώσουν. Δεύτερον, είναι το πρώτο βήμα για ένα “ηλεκτρικό μέλλον για την R”. Όπως δήλωσε ο Stackmann, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια η Volkswagen θα λανσάρει κάποια “R” μοντέλα τα οποία θα μεταφέρουν ένα σαφές μήνυμα για την μείωση των εκπομπών ρύπων.

Να σημειώσουμε ότι το Touareg ήδη προσφέρει μία plug-in υβριδική έκδοση στην Κίνα. Αυτή κινείται χάρη σε έναν δίλιτρο, τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική απόδοση που αγγίζει τα 370 άλογα. Δεν γνωρίζουμε αν η Volkswagen θα προτιμήσει αυτόν τον συνδυασμό ή μία εξηλεκτρισμένη εκδοχή του ισχυρότερου, 3-λιτρου V6. Το Touareg R θα παρουσιαστεί στο κοινό εντός του 2020, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2021, οπότε μέσα στους επόμενους μήνες πιθανώς θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Related Articles

Ford Bronco Sport. Φέρνει το off-road σε μία κατηγορία όπου λείπει χαρακτηριστικά!

cars

Οδηγούμε τη Mercedes A200 sedan: Ανανεωμένη, καλύτερη και πιο… αλμυρή

cars

Audi. Η λειτουργία των plug-in υβριδικών μοντέλων της

cars

Aston Martin Vantage F1 Edition. Ένα Safety Car για τον δρόμο.

cars

Για τον Άγιο Βαλεντίνο. Είναι και κοινωνικός ο ρόλος του

cars

Διέρρευσε το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e!

cars

Audi Quattro. 40 χρόνια σημαντικής ιστορίας

cars

Πώς αντιδρά μία Citroen Xantia 20-ετίας στο τεστ αποφυγής ταράνδου;

cars

Dacia Bigster Concept. Το νέο best seller της Dacia

cars