CARSNEWS
NEW MODELS

Το μικρό SUV της Alfa Romeo τα έχει όλα

HAlfa Romeo Tonale θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν το πρώτο «προσιτό» SUV στην ιστορία της ιταλικής φίρμας όχι όμως και το μοναδικό. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι Ιταλοί προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός ακόμα οχήματος ελευθέρου χρόνου το οποίο και θα βασίζεται στο Peugeot 2008, αξιοποιώντας τόσο το δάπεδο όσο και τα μηχανικά μέρη του γαλλικού μοντέλου.

Το near premium προφίλ του Peugeot 2008 θα αποτελέσει την ιδανική βάση για την επέκταση της γκάμας της Alfa Romeo και την κάλυψη των σημαντικών κενών που έχει δημιουργήσει ο τερματισμός της παραγωγής των MiTo και Giulietta.

Με εξαίρεση, μάλιστα, το ρύγχος το οποίο οφείλει να προσαρμοστεί στη σχεδιαστική γλώσσα των Ιταλών, οι υπόλοιπες επιφάνειες του αμαξώματος δεν θα απέχουν σημαντικά από το παράδειγμα του δημοφιλούς Peugeot.

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις, το μήκος των 4,3 μέτρων θα μπορούσε να τοποθετήσει στη βάση της κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV, μιας και οι προδιαγραφές του μόνο σε crossover πόλης δεν θα παραπέμπουν.

Και αυτό γιατί αφετηρία της γκάμας του θα αποτελέσουν οι 131 ίπποι του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα του 1,2 λίτρου, ενώ σημαντικός θα είναι ο ρόλος τόσο plug-in υβριδικών όσο και των ηλεκτρικών εκδόσεων του.

Το μικρότερο και πιο προσιτό SUV της Alfa Romeo αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του 2022 και με την προϋπόθεση ότι τα πλάνα των απρόβλεπτων Ιταλών δεν θα έχουν αλλάξει για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

100 Χρόνια Mazda: Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο!

cars

Κορωναϊός: Απειλή και για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία!

cars

Ο τελευταίος χορός της σύγχρονης Lancia Stratos

cars

Το Dacia Logan επιστρέφει και μας διαψεύδει

cars

Δοκιμάζουμε το Mazda MX-5 RF στο Virginia International Raceway (Video)

cars

Η Maserati τιμά τον Sir Stirling Moss με ένα πρωτότυπο του MC20

cars

H Morgan «πλανάρει» προς την ηλεκτροκίνηση

cars

Επέτειος 20 ετών για το Hyundai Santa Fe

cars

Η Bugatti θα παρουσιάσει στη Γενεύη μια νέα, πιο αεροδυναμική έκδοση της Chiron

cars