CARSNEWS
NEW MODELS

Το Μazda RX7 “επιστρέφει” μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας!

Προσωπικά θεωρώ πως με τόσο έντονο ρεύμα που υπάρχει στα social media και γενικότερα στο διαδίκτυο γύρω από την επιστροφή ενός σπορ διάδοχου του RX8 θα έπρεπε ήδη να υπήρχε μία ένδειξη. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά αφού οι Ιάπωνες έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά ζητήματα.

Το βασικό είναι πως κατά μία έννοια ο περιστροφικός κινητήρας τους έχει παγιδεύσει και θα ήταν πολύ δύσκολο να δούμε ένα νέο RX8 δίχως να υπάρχει ένας Wankel κάτω από το καπό. Από την άλλη, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ένα τέτοιο σπορ μοντέλο θα ανέβαζε πολύ το μέσο όρο CO2 (για αυτό και η Mazda υποχρεώθηκε κατά μία έννοια να προχωρήσει στην παραγωγή του ηλεκτρικού MX-30).

Βασικά υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός λόγος που δεν θα δούμε άμεσα ένα σπορ μοντέλο από την Mazda (ίσως αργότερα κάποιο ηλεκτρικό). Το κόστος και το κέρδος. Αυτή την περίοδο υπάρχει μια μεγάλα δυσαναλογία ανάμεσα σε αυτό το ισοζύγιο και θα ήταν αφελές για κάποιον κατασκευαστή να προχωρήσει στην παραγωγή ενός τόσο «ακριβού» μοντέλου (κάπως έτσι η Toyota συνεργάζεται με BMW και Subaru).

Και για να μην σας κουράζω άλλο ας απολαύσουμε τις όμορφες δημιουργικές συλλήψεις του Enoch Gabriel Gonzales που ως γνήσιος petrolhead συνεχίζει να ονειρεύεται ένα καυτό Mazda με πίσω κίνηση και μία «περιστροφική» καρδιά. Μαζί του και εμείς…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Ford Kuga βλέπει κορυφή. Δοκιμάζουμε την έκδοση του 1,5 λίτρου

cars

Με 450 ίππους το νέο Audi RS3;

cars

H Hispano Suiza Carmen ξεχύνεται στους δρόμους (video)

cars

VW Polo καταστρέφεται δευτερόλεπτα μετά την παραλαβή του

cars

Από 46.900 ευρώ η ηλεκτροκίνητη Ford Mustang Mach E στη Γερμανία

cars

Η απόλυτη απογοήτευση της Formula 1…

cars

Η Renault ετοιμάζει ένα μικρό φθηνό ηλεκτρικό SUV για το 2020

cars

35 ατάκες από οδηγούς αγώνων που έγραψαν ιστορία

cars

Οι καλύτεροι τετρακύλινδροι κινητήρες στην ιστορία της αυτοκίνησης

cars