CARSNEWS
NEW MODELS

Το νέο μοντέλο της DS θα κατασκευάζεται από την Opel στη Γερμανία

Προκειμένου να μπορέσουν να βελτιώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα και αν εξοικονομήσουν πόρους όλοι οι κατασκευαστές στοχεύουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού των εργοστασίων τους. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως αν πρόκειται για όμιλο σε ένα εργοστάσιο θα κατασκευάζονται μοντέλα περισσοτέρων της μιας μαρκών.

Αυτό φυσικά κάνει και ο όμιλος της PSA που έχει κάτω από την ομπρέλα του την Peugeot, τη Citroen, την DS Automobiles και φυσικά την Opel. Το κύριο εργοστάσιο της τελευταίας στη Γερμανία είναι αυτό του Rüsselsheim, στο οποίο προς τα τέλη της χρονιάς θα κατασκευάζονται συνολικά τρία μοντέλα: το ανανεωμένο Insignia, η καινούργια γενιά του Astra που θα μπει στην παραγωγή στο τέλος του 2021 και από το καλοκαίρι του 2021 το καινούργιο μοντέλο της DS.

Σύμφωνα με μια δήλωση της PSA οι επενδύσεις στο εργοστάσιο του Rüsselsheim θα το καταστήσουν μια βιώσιμη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων, μεταξύ αυτών και ηλεκτροκίνητων, που θα έχουν σαν βάση το πλαίσιο EMP2 του ομίλου.

Αυτό σημαίνει πως εκτός από το νέο Astra το συγκεκριμένο πλαίσιο, που ήδη χρησιμοποιείται σε αρκετά μοντέλα, θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο μοντέλο της DS που είναι βέβαιο πως θα είναι το DS4 τη δεύτερης γενιάς. Άλλωστε η DS Automobiles δεν προγραμματίζει κάποιο άλλο καινούργιο μοντέλο για του χρόνου…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κορωνοϊός: Η αυξημένη κίνηση στα διόδια και η μη χρήση e-pass εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία

cars

Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου Volvo EX90 (video)

cars

Teaser για το νέο Mazda BT-50

cars

«Παγώνει» η εξέλιξη των κινητήρων της η Formula 1

cars

Αισθητική ανανέωση και νέες τεχνολογίες για το Peugeot 308

cars

Ξεκινούν οι παραδόσεις του Tesla Model Y

cars

To Kia e-Soul Cargo είναι το πιο «πράσινο» και επαγγελματικό

cars

Γιατί ο Κορωνοϊός βλάπτει… σοβαρά τα diesel αυτοκίνητα

cars

Δείτε το ολοκληρωτικό “γδύσιμο” μιας Toyota Supra (Video)

cars