CARSNEWS
NEW MODELS

Το νέο Cupra Leon αποκαλύφθηκε και μας βάζει στην πρίζα

Σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις θα προσφέρεται το νέο CupraLeon το οποίο αποκάλυψε η ισπανική φίρμα λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου στη Γενεύη.

Για πρώτη φορά το ισπανικό hot hatch εφοδιάζεται με plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο συνδυάζει τη λειτουργία ενός TSI κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρου με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας 242 ίππους και 400 Nm ροπής.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα εξασφαλίζουν στις plug-in υβριδικές εκδόσεις του Cupra Leon έως και 60 χιλιόμετρα «ηλεκτρικής» αυτονομίας περιορίζοντας σημαντικά τη μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου.

Με 242 ίππους θα διατίθεται και το Cupra Leon για την κίνηση του οποίου θα προσφέρει ο δίλιτρος TSI κινητήρας έχοντας στο πλευρό του το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Ο ίδιος συνδυασμός θα προσφέρεται και 296 ίππους και 400 Nm ροπής, μόνος που ανάμεσα στις προδιαγραφές του θα ενσωματώνεται και ένα μηχανικό κιβώτιο περιορισμένης ολίσθησης.

Όσοι συνεχίζουν να αναζητούν το κάτι παραπάνω, η Cupra προσφέρει τη station wagon έκδοση του Leon με σύστημα τετρακίνησης και ισχύ 306 ίππων η οποία θα έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα.

Αν κάτι δεν προσφέρεται από τους Ισπανούς είναι η δυνατότητα απόκτησης του νέου Cupra Leon με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί μετά το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τελευταίο τετράμηνο του 2020.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι τιμές του ηλεκτρικού Honda e στην Ελλάδα

cars

Το Land Rover Defender σε χαμηλές πτήσεις στα χέρια του James Bond (Video)

cars

Γιατί είναι απαραίτητο το AdBlue στους σύγχρονους κινητήρες diesel;

cars

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την εορταστική περίοδο

cars

To Toyota Yaris απέθανε. Ζήτω το Toyota Yaris!

cars

Felino CB7R: O σκοτεινός ιππότης

cars

Τα νέα χρώματα του μονοθεσίου της Mercedes

cars

Jaguar-Land Rover: Η πτώση των πωλήσεων οδηγεί σε μείωση της παραγωγής

cars

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς τα Cupra e-Racer & Leon Competition

cars