CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο DS 4 είναι το premium hatchback που ήθελε η DS Automobiles.

Από το 2009 οπότε και “ιδρύθηκε” η DS Automobiles, έχει δημιουργήσει μία γκάμα που αποτελείται από το DS 3 Crossback, το DS 7 Crossback και το DS9 που κάθεται στην κορυφή ως η sedan ναυαρχίδα που επιβάλλεται να έχει μία premium εταιρία που σέβεται τον εαυτό της. Τώρα, η γαλλική φίρμα εμπλουτίζει το portfolio της με ένα μοντέλο που δεν είναι ούτε ακριβώς hatchback, με την έννοια που έχουμε συνηθίσει, ούτε ακριβώς crossover. Το νέο DS 4 είναι ένα υπερυψωμένο hatchback που έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε ο πρόγονος του όταν καταργήθηκε το 2018 και προσφέρει τεχνολογία και… πολύ χαρακτήρα.

Όπως πολλά άλλα μοντέλα από το PSA Group, έτσι και το DS 4 χρησιμοποιεί την EMP2 αρχιτεκτονική και πιο συγκεκριμένα, μία τροποποιημένη εκδοχή της αφού το 70% του αρχικού σχεδίου έχει μείνει απαράλλαχτο. Το υπόλοιπο άλλαξε ώστε να πληροί τις απαιτήσεις του “4”. Σύμφωνα με την DS, οι μηχανικοί εστίασαν τόσο στην βελτιστοποίηση του NVH (noise, vibration, harshness) όσο και στην προσφερόμενη ασφάλεια αλλά πριν προχωρήσουμε στα μηχανικά, να κάνουμε μία σύντομη αναφορά στην εμφάνιση. Εκεί, το DS 4 δεν μοιάζει με τίποτα άλλο έξω από την γκάμα της εταιρίας χάρη στο πολύ εκφραστικό εμπρός μέρος με τα matrix LED φωτιστικά σώματα να συμπληρώνονται από LED φώτα ημέρας. Ακόμα και από το πλάι, το DS 4 είναι εντυπωσιακό με όμορφες λεπτομέρειες πίσω από τους εμπρός τροχούς και μπροστά από τους πίσω ενώ κοιτώντας το από το πίσω, ξεχωρίζει χάρη στην αθλητική στάση του, τα λεπτά φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μία χρωμιωμένη λωρίδα και τις έντονες, coupe επιρροές. Γενικά, να σημειώσουμε ότι το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από αυτό που αντικαθιστά, με μήκος που αγγίζει τα 4,4 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρων και ύψος μόλις 1,47 μέτρων ενώ οφείλουμε να αναφέρουμε ότι είναι διαθέσιμο με ζάντες ελαφρού κράματος έως και 20 ιντσών.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το DS 4 προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα: υπάρχουν οι γνωστοί PureTech βενζινοκινητήρες με 130, 180 και 225 άλογα, ένα BlueHDi πετρελαιοκινητήρας με 130 ίππους και μία plug-in υβριδική έκδοση που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 180 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική απόδοση 225 αλόγων και ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χιλιομέτρων χάρη στην μπαταρία των 12,4 kWh. Από την άλλη, η PHEV έκδοση θυσιάζει μέρος του χώρου αποσκευών (λόγω της τοποθέτησης της προαναφερθείσας μπαταρίας) που μειώνεται στα 390 λίτρα από τα 430 των “συμβατικών”.

Η ατμόσφαιρα εντυπωσιασμού δεν μειώνεται στο ελάχιστο με το άνοιγμα της πόρτας. Η καμπίνα και πιο συγκεκριμένα, αυτό που η DS Automobiles ονομάζει “Digital Seamless Cockpit” είναι λιτή αλλά άκρως μοντέρνα με όλα εκείνα που περιμένει να δει κάποιος σε ένα νέο, σύγχρονο, premium μοντέλο. Υπάρχουν δύο οθόνες με την χαμηλότερη να ενσωματώνει τα “DS Smart Touch” χειριστήρια που ελέγχουν αυτήν που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, η οποία με την σειρά της τρέχει το “DS Iris” σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την λειτουργία ενός smartphone. Υπάρχουν όμως και φυσικά χειριστήρια κάτω από την μεγάλη οθόνη ενώ σχεδόν ολόκληρη η καμπίνα μοιάζει να είναι καλυμμένη από υψηλής ποιότητας υλικά. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην τεχνολογία που περιλαμβάνει συστήματα υποβοήθησης οδήγησης “Επιπέδου 2”, την Active Scan Suspension που δανείζεται από το DS 7 Crossback και ένα πληρέστατο head-up display μεταξύ άλλων. Αυτό που δεν γνωρίζουμε προς το παρόν, είναι η τιμή του νέου DS 4 αλλά η γαλλική μάρκα επιβεβαιώνει ότι θα είναι ανταγωνιστική. Υπόψιν ότι σύμφωνα με το προφίλ που χτίζει η DS Automobiles τον τελευταίο καιρό, ο ανταγωνισμός της είναι η BMW, η Mercedes και άλλες premium μάρκες, οπότε μπορείς να σχηματίσεις μία εικόνα για την τιμή του DS 4.

The post Το νέο DS 4 είναι το premium hatchback που ήθελε η DS Automobiles. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ξεκίνησε το teasing του Volkswagen T7.

cars

Mazda – Aναγεννά τον περιστροφικό κινητήρα…

cars

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: 1-6 στο 103′ ο Ελ Αραμπί

cars

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID.3 SUV.

cars

Ριζικά διαφορετική η 8η γενιά του Opel Astra.

cars

Volvo – Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις πήγαν εξαιρετικά

cars

Nissan. Συνολικά αναβαθμισμένο το  NV300 Combi

cars

Skoda Enyaq iV. Το ηλεκτροκίνητο μέλλον της

cars

Το νέο DS 4 είναι το premium hatchback που ήθελε η DS Automobiles.

cars