CARSNEWS
NEW MODELS

Το νέο MINI Clubman θα είναι ένα αυθεντικό SUV

Νέες ισορροπίες αναμένεται να διαμορφωθούν στην γκάμα της MINI μετά και τη φημολογούμενη απόφαση της βρετανικής φίρμας να αλλάξει τον προσανατολισμό του μέχρι σήμερα γνωστού Clubman.

Αν και εφόσον οι πληροφορίες που διαρρέουν στον βρετανικό Τύπο επιβεβαιωθούν, η αμέσως επόμενη γενιά του Clubman θα εγκαταλείψει την αμφιλεγόμενη αρχιτεκτονική ενός… μακρόσυρτου hatchback με διπλή πίσω πόρτα, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού SUV.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδίασης της MINI, Oliver Heilmer, το Clubman θα αυξήσει στο προσεχές μέλλον τις διαστάσεις του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται να δραστηριοποιηθεί σε μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων.

Αυτή δεν είναι άλλη από τα δημοφιλή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη SUV, η οποία χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με το Countryman το οποίο από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του βγάζει το ψωμί του ως ένα αστικών διαστάσεων crossover.

Οι πιθανότητες πάντως είναι με το μέρος του, καθώς πολύ δύσκολα θα κληθεί να αλλάξει ρόλο μετά από εννέα χρόνια παρουσίας στην γκάμα της MINI και δύο επιτυχημένες γενιές.

Ο κλήρος, λοιπόν, πέφτει στο Clubman το οποίο αν θέλει να παραμείνει στη γραμμή παραγωγής της βρετανικής φίρμας θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον niche χαρακτήρα του και να υιοθετήσει έναν νέο, εμπορικότερο προσανατολισμό.

Related Articles

Υπνηλία στο αυτοκίνητο. Δέκα τρόποι για να την αποφύγετε

cars

Teaser για την επόμενη Lamborghini

cars

Ένα ακόμα rendering για το Nissan 400Z

cars

Ποιος πιλότος χαρακτήρισε… ηλικιωμένο τον Vettel;

cars

H BMW περιορίζει κατά 50% τα συμβατικά μηχανικά της σύνολα

cars

Κακοκαιρία Eva: Πού και πότε θα “χτυπήσει” – Τι πρέπει να κάνετε αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

cars

Αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-Benz GLA (Video)

cars

H McLaren Senna GTR στην πίστα, σε βίντεο 360ο

cars

Gran Turismo 7: Τα πρώτα πλάνα από το PlayStation 5! (βίντεο)

cars