CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο Nissan Z δεν προορίζεται για την Ευρώπη!

Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες από την επίσημη αποκάλυψη του προάγγελου της επόμενης γενιάς του “Z” και ήδη έχουμε τα πρώτα δυσάρεστα νέα, με την Nissan να ανακοινώνει επίσημα ότι το νέο sports car της δεν πρόκειται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Η είδηση μπορεί να ξενίζει στο πρώτο άκουσμα καθώς οι εταιρίες δεν συνηθίζουν να αποκλείουν μία μεγάλη αγορά για ένα φιλόδοξο νέο μοντέλο αλλά σε δεύτερη ανάγνωση δεν είναι και τόσο παράλογη.

Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις, η συρρικνούμενη ευρωπαϊκή αγορά σπορ μοντέλων και οι ειδικοί κανονισμοί εκπομπών ρύπων σημαίνουν ότι η Nissan δεν κατάφερε να καταστρώσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο για το λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής του επόμενου “Z” στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η επίσημη θέση της Nissan και αν ξεπεράσουμε τους ρομαντισμούς, δεν έχει άδικο. Το Z Proto χρησιμοποιεί έναν twin-turbo V6 με “περισσότερους από 400 ίππους” ο οποίος ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στον μέσο όρο εκπομπών ρύπων του στόλου της Nissan αν το επερχόμενο sports car κατάφερνε να επιτύχει υψηλό όγκο πωλήσεων. Και αυτό όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο καθώς ακόμα και τα επιτυχημένα μοντέλα στην συγκεκριμένη κατηγορία μετά βίας ξεπερνούν τις μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα στις πωλήσεις τους. Συνυπολόγισε την ήδη ειλημμένη απόφαση της ιαπωνικής μάρκας να εστιάσει σε αγορές όπως οι Η.Π.Α., η Κίνα και η Ιαπωνία και καταλαβαίνεις ότι οι προοπτικές του νέου “Z” στην Ευρώπη δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε…

The post Το νέο Nissan Z δεν προορίζεται για την Ευρώπη! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πώς συγκρίνεται η θηριώδης G63 AMG με το Audi RS3 και ένα Leon Cupra R;

cars

Το Citroën C3 στην κορυφή

cars

Αυτόνομη οδήγηση: Σφάλμα λογισμικού προκάλεσε τροχαίο με ρομποτικό ταξί

cars

Ford. Επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της

cars

«Πετάνε» οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη Ε.Ε. – Πουλήθηκαν σχεδόν 1 εκατ. καινούργια αυτοκίνητα

cars

Με τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Bury

Μαρκ Μαρκές. Η στατιστική λέει την αλήθεια

cars

Τέσσερις κοντινοί προορισμοί για μία διήμερη οικογενειακή απόδραση

Bury

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο από Γυναίκες. Ο τίτλος στο Land Rover Defender

cars