CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο Opel Astra έρχεται με “φρέσκο” design και υβριδική, OPC έκδοση!

Η Opel έχει μπει για τα καλά στην “εποχή PSA” και το ολοκαίνουριο Corsa ήταν μονάχα η αρχή. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η νέα γενιά του Astra θα ακολουθήσει το 2021 και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας, Stephen Norman, αυτή θα είναι “κάτι πολύ περισσότερο από μία Opel έκδοση του Peugeot 308”. Λογικό είναι άλλωστε. Οι εποχές του badge-engineering ανήκουν στο παρελθόν και είναι σαφές, αποδείχθηκε με το Corsa άλλωστε, ότι η Opel θα επωφεληθεί από την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που της παρέχει το πάντρεμα με το PSA Group, χωρίς να θυσιάσει τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία της.

Έτσι, περιμένουμε από το Opel Astra να υιοθετήσει ένα πιο σπορ design που θα ενσωματώνει την σχεδιαστική γλώσσα της γερμανικής εταιρίας και πιο συγκεκριμένα, κάποια έκδοση της νέας μάσκας που είδαμε για πρώτη φορά στο GT X Experimental πρωτότυπο πέρυσι. Πιο πίσω, για να ενισχυθεί η coupe αίσθηση, δεν αποκλείεται οι χειρολαβές να “κρυφτούν” στις κολώνες ενώ για το εσωτερικό, η Opel θα δώσει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα, την πρακτικότητα αλλά και την τεχνολογία, με σύγχρονα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα λείπουν και στοιχεία εντυπωσιασμού όπως για παράδειγμα κάποια εκδοχή του 3D, ψηφιακού πίνακα οργάνων του Peugeot 208.

Εξίσου σημαντικές θα είναι οι αλλαγές και στην γκάμα κινητήρων, όπου περιμένουμε να δούμε όλα τα γνωστά κινητήρια σύνολα του PSA Group. Ξεκινώντας από τους βραβευμένους, τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες με 110 ή 130 ίππους, συνεχίζοντας στον 1500άρη, BlueHDi πετρελαιοκινητήρα των 130 ίππων που αναμένεται να εκπέμπει λιγότερα από 95 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο και καταλήγοντας στο κορυφαίο, plug-in υβριδικό σύνολο των 300 ίππων που έχουμε ήδη δει στο Grandland X. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την OPC έκδοση του νέου Astra χαρίζοντας της επιδόσεις και ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 30 χιλιομέτρων. Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Η Opel ετοιμάζει δυναμικό comeback στην κατηγορία!

Related Articles

VW ID. 2 all concept: Ηλεκτρικό, με αυτονομία έως 450 χλμ. και τιμή κάτω από τα 25.000 ευρώ

cars

Ολυμπιακός: Θρυλική υποδοχή για τους θριαμβευτές της Πόλης – Αποθέωση για Τζολάκη και Μεντιλίμπαρ

cars

 Jeep. Σε μία όμορφη συμπόρευση με τον Bruce Springsteen

cars

Το νέο Peugeot 5008 θα είναι και σέξι και πρακτικό.

cars

Hyundai Bayon. Ένα νέο, μικρό SUV έρχεται από την Hyundai!

cars

Η Honda αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του “e”!

cars

«Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ» ανεβαίνει στη σκηνή της Λυρικής

cars

Πότε επιστρέφει ο δακτύλιος στην Αθήνα – Τα όρια και ποιοι εξαιρούνται

cars

WRC 2023

cars