CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο Subaru Levorg κάνει το επίσημο ντεμπούτο του!

Η Subaru αποφάσισε επιτέλους να προχωρήσει με την τυπική διαδικασία της επίσημης παρουσίασης του Levorg. Του μοντέλου παραγωγής δηλαδή, καθώς πριν από 10 μήνες περίπου, η ιαπωνική εταιρία είχε αποκαλύψει στο κοινό το Levorg Prototype και στις αρχές του τρέχοντος έτους, “έχτισε” πάνω σε εκείνο το πρωτότυπο με την “STI Sport” έκδοση. Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν ότι η έκδοση παραγωγής του Levorg είναι πρακτικά πανομοιότυπη με εκείνα τα δύο concepts αλλά το ντεμπούτο της δεύτερης γενιάς του… οικογενειακού Subaru έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μηχανικά του μοντέλου  αλλά και τις πρώτες φωτογραφίες του εσωτερικού.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την βάση στην οποία χτίστηκε το νέο Subaru Levorg που δεν είναι άλλη από την SGP (Subaru Global Platform). Μία σύγχρονη αρχιτεκτονική που επιτρέπει στην ιαπωνική μάρκα να μεγαλώσει το Levorg και να χρησιμοποιήσει μοντέρνους κινητήρες και αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Ένα-ένα όμως. Το Levorg λοιπόν έχει μήκος 4,75 μέτρων ( 6,5 εκατοστά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά) ενώ και το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 2 εκατοστά με οφέλη τόσο στους προσφερόμενους χώρους για τους πίσω επιβάτες, όσο και στην χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ που αγγίζει πλέον τα 561 λίτρα.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας ολοκαίνουριος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,8 λίτρων ο οποίος παράγει 177 ίππους από τις 5.200 έως τις 5.600 σ.α.λ. και 300 Nm ροπής από τις 1.600 έως τις 3.600 σ.α.λ. Συνδυάζεται δε με το ιδιαίτερα αγαπητό στην Subaru, CVT κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων καθώς και το απολύτως απαραίτητο σύστημα τετρακίνησης με αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση στον WTLC κύκλο να διαμορφώνεται στα 7,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουμε αλλά η Subaru δήλωσε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες στις 15 Οκτωβρίου. Έχουμε όμως τις πρώτες φωτογραφίες από την καμπίνα, που δείχνουν έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, μία κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής 11,6 ιντσών και πιο σημαντικά, την δεύτερη γενιά της ολοκληρωμένης σουίτας συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Eyesight που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του Levorg στην Ιαπωνία. Όποιος επιθυμεί αναβάθμιση, υπάρχει πάντοτε το Eyesight X που προσθέτει δυνατότητες ημι-αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 και υψηλής πιστότητας τρισδιάστατους χάρτες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi AI:TRAIL quattro: το εκτός δρόμου όχημα του μέλλοντος

cars

Βελτιώνεται η αυτονομία των ηλεκτρικών Ford

cars

Τα επτά κορυφαία off road supercars όλων των εποχών

cars

Η Renntech εκτοξεύει την ιπποδύναμη της Mercedes-AMG A45 S στα 600 άλογα!

cars

Mε μειωμένες τιμές τα μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo, Jeep και Abarth

cars

Ford. Ξεκίνησε τη λειτουργία της

cars

Αudi RS7 Sportback. Προκλητικό

cars

DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid. Ήρθε

cars

Σε “μερικές εβδομάδες” το Volkswagen ID.4.

cars